Turer for alle i Åsnes

Kjølaberget ved Flisa mister snart utsikten

Jeg finner parkering øverst i et byggefelt. Sannsynligvis er dette et turmål der de fleste går hjemmefra – i byggefeltet eller i Flisa sentrum.

Turskilting i Åsnes

Det er ikke vanskelig å finne stier her og «alle» ser ut til å ha et «opplegg». Her er det merking for Fysak, det er poster for stolpeorientering og merkede løyper i ulike lengder og farger. Det er sykkelløype og gåløyper og på toppen er det skilt og lister for flere ulike målgrupper.

Tusenårsvarden.

Og nesten oppe på toppen er kommunens tusenårvarde. Den ligger nå inne mellom høye trær og jeg tenker på om det for tyve år siden kanskje faktisk var utsikt på dette stedet. Hvorfor skulle det ellers legges en varde der.

Det stiger jevnt og litt bratt oppover, men turen til toppen er under to kilometer. Det er et snev av utsikt på toppen og også her tenker jeg på hva som vil skje om ytterligere tyve år. Kanskje har skogen blitt enda høyere og det bør bygges et stort tårn for at folk skal kunne nyte utsikten over jordene ved Glomma.

Tusenårsvarde
Tusenårsstedet som ikke har særlig utsikt for tiden

Det er mulig å gå videre til gapahuken i følge skiltingen, kanskje går jeg glipp av noe utsikt ved å ikke fortsette bort dit. Og enda lenger blir turen ved å ta med en eller flere av de lignende åsene nordover.

Kjølaberget i Åsnes er et flott område for lokalbefolkningen. Å ha gode turområder der folk bor bidrar sannsynligvis i stor grad til jevnlig trim. Her er det enkelt og greit å ta en tur. En passe høy topp er alltid er greit mål.

God tur i Åsnes!

Rasteplass i Åsnes

Andre turer :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen