En god grunn til at Segla er populær.

Segla – eller «se til Segla» i Berg på Senja

Fjellet Segla i Berg på Senja har stått på planen en stund. De spektakulære fotoene på instagram med det bratte fjellet er forlokkende. Kvelden før finner vi imidlertid ut at å gå på selve Segla betyr å se fjellet fra den enkle siden, mens de beste bildene er tatt fra nabotoppen Hesten. Vi vurderer fram og tilbake og velger tilslutt turen til Hesten, nesten like høy.

Segla i Berg kommune på Senja

I begynnelsen tenker vi på å kanskje ta begge toppene og det ville nok være mulig å ta en «snarvei» oppe i bakkene uten å gå helt ned til parkeringen, men turen blir så fantastisk at det ikke lenger er behov for å bestige selve Segla.

Vi følger slalombakken opp fra Fjordgård. Stien har et skilt nederst og videre oppover er det få valg. Noen få klopper og småbruer og et skilt lengre opp i bakken. Men på en solrik dag er det enkelt å finne veien oppover. Det første spektakulære stedet kommer på kanten mellom de to toppene. Et bratt stup nesten rett ned i fjorden gjør det skummelt å bevege seg ute på kanten. Turen opp er bratt men ikke så veldig lang. På en times tid kommer vi opp til kanten.

Utsikt fra Hesten på Senja

En dag til å nyte!

Og her i Berg kommune på Senja er det fristende å bli lenge. Med en perfekt da rent værmessig er det lett å forstå hvorfor både fjellet Segla og Senja er en favoritt blant mange turister. Sol og blå himmel, imponerende fjell og blått hav. Norge på sitt beste.

Etter en prat med et sørkoreansk par som var på sin andre Norgestur, fortsetter vi oppover til toppunktet. Litt klatring og kanskje ikke en tur for deg med høydeskrekk, men det føles tryggere enn det ser ut til nedenfra.

Ned igjen går det lettere å gå, men det er litt trist å legge bak seg den fantastiske utsikten!

Utsikt mot Segla i Berg på Senja

God tur på Senja – Berg kommune!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen