Kosetur ved Kleppvannet i Birkenes

Småidyllisk på heia i Birkenes kommune.

Kleppvannet ligger langt vest i Birkenes kommune, på grensen mot Vennesla. Bare noen kilometer lenger nord ligger det store vannet Ogge med mange viker og bukter og øyer. Ved Klepp leirsted er det parkeringsmuligheter og mitt utgangspunkt for en tur i Birkenes.

Planen var å gå rundt dette lille vannet, men det viser seg mer komplisert enn det kunne se ut på kartet. Stien ender først inne på ei hytte og så grusveien inne på en gårdplass. Men med noen meter gjennom terrenget, er det mulig å komme opp på neste vei og ta en runde på 4-5 kilometer som er mye lenger enn rett rundt vannet. Fordelen er at det er grusvei nesten hele strekningen. Langs nordvest-siden av vannet er det bratt og ingen markert sti og dermed synes det litt mer krevende å finne veien der.

Bruk gjerne et orienteringskart

Med et mer detaljert kart er det imidlertid også mulig å ta turen enda mer ut i terrenget. Det er ikke særlig mange stier, men så lenge myrene ikke er alt for våte, er det lett å gå både på rabbene og på myrene innover heia. Rett over veien fra leirstedet og opp bakken, ligger Kleppåsen, 274 moh. Ikke så mye utsikt å snakke om, men litt åpen innover åsene. Orienteringskart kan du få ved henvendelse til orienteringsklubben OK Sør.

Det lille Kleppvannet er omkranset av idylliske feriesteder. På en solrik dag er det lett å oppdage idyllen ved dette lille vannet; små strender, badebrygger, øyer og holmer og kanoer klar for sommersesongen.

God tur i Birkenes!

Andre turer i nabokommunene:

Skog i Birkenes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen