Spektakulært i Eidfjord

Vøringsfossen er verd flere turer

Eidfjord kommune har mye å by på og er «unik frå fjell til fjord». Spektakulært er det selvfølgelig å kjøre ned de bratte bakkene og ikke minst å se fosser som stuper utfor høye skråninger.

Den flotte gangbrua – eller utsiktsbrua ved Fossli hotell oppe over Vøringsfossen er også verd en liten tur i seg selv.

Utsiktspunkt ved Fossli i Eidsfjord

Videre innovere er det også flott tilrettelagt for den som vil nyte synet av fossene, men pass opp. Det kan være glatt og ingen ønsker å falle ned de bratte skråningene.

Fareskilt

Litt lenger nedover i dalen er det flere turmuligheter. Den første går også ut til utsiktspunkt, men lavere ned og mer på høyde med fossen. Jeg følger noen stier og veier. Ikke så mye tilrettelagt som oppe på Fossli Hotell, men straks mer «interessant». Her er det viktig å holde balansen og det er hverken gjerder eller særlig mange advarselsskilter. Det er ingen kant å støtte seg mot så her går man på eget ansvar ut på stupet høyt oppe over elvedalen.

Vøringsfossen-turvei i Eidfjord

På begge disse stedene er det god parkering og helt gratis å stoppe for å gå en tur på det godt tilrettelagte stiene. Passer for alle, men nesten litt skummelt å slippe hvem som helst løs.

En tredje mulighet er å gå helt ned i elvedalen – litt lenger nedover i dalen. Med regn og tåke tar jeg ikke sjansen.

God tur i Eidfjord!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen