Tre fra kysten i Søgne

Fottur i Norge – alle kommuner

Prosjekt: Utpå tur.

Jeg hadde et behov for å ha et langsiktig, men overkommelig mål. Kulden på Sørpolen fristet ikke og de høyeste toppene har «alle» tatt. I lys av kommunesammenslåingen ble mitt valg «tur i flest mulig kommuner».

Kanskje kan mine turer inspirere deg til å gå en tur der du er, følge mine forslag til turer, eller finne deg et eget "prosjekt".
Sogne-tre


For å komme igang tok jeg kontakt med mange av Norges kommuner. De fleste av dem forsøker å fremstå som attraktive både for turister og besøkende og servicetorgene skal kunne gi informasjon om det meste. Min kontakt med kommunene gav mye informasjon, men også endel rare erfaringer.

Med dagens internettverden, er det imidlertid ikke nødvendig med lokalkunnskap for å finne fram til turforslag. Hundrevis av turer er dokumentert på alt fra blogger til store nettsteder. Og strengt tatt trenger jeg ingen ferdig «tur» for å faktisk gå på tur. Opplevelser kan man finne langs elva, sjøen eller hovedveien. Stiene trenger ikke være merket og kanskje kan jeg også gå  på tvers av stiene. Kanskje treffer jeg på et kulturminne, eller en naturformasjon – eller enda bedre en koselig kafe eller en is-kiosk på en varm dag. Ikke annet å gjøre enn å starte og se hvor det ender.

Startet i 2015— ferdig i 2024?

De første turene tok jeg i 2015. Etter noen intense år med mange kommuner hvert år, ble det en lengre pause over flere år. I 2023 gjenstår enda omkring 20-30 kommuner – og nye endringer i kommunestrukturen medfører litt flere kommuner igjen fra 2024.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen