Spor etter mennesker i Frogn

Men det er lenge siden nå.

Ruin i Frogn

På Ut.no har jeg funnet en tur i Frogn. Den ser på mange måter interessant ut, men historien som er skrevet om turen er så lang at jeg ikke rekker å lese alt før jeg drar ut til starten. Hadde en plan om å lese meg framover, men dagen oppstår med flere kuldegrader og min litt gamle «smarte» telefon streiker raskt. Den vil bare såvidt holde seg varm nok til noen få bilder og slett ikke til 4G og lange tekster.

Når fingrene i tillegg helst vil ha tykke votter, går jeg bort fra tanken om å få med meg historien.

Kulde, snøfritt og sol er forsåvidt et godt utgangspunkt for en skogstur. Jeg parkerer ved kirka – ofte praktisk, spesielt på mandager da det er lite folk og gratis. Det er is på småvannene, men ikke nok frost i bakken til å holde vannet unna der. Det første stykket innover er trivelig og lys, litt opp og litt ned og lyden av E18 og E134 ikke så veldig langt unna. Etter en stund kommer jeg til et område der det drives arkeologiske utgravinger. Kulturhistorisk museum i Oslo har satt opp skilt om å ta hensyn og fredning og slikt. Mange hull i bakken og små hvite lapper, vitner om en viss aktivitet, men denne dagen er det stille.

Utgraving i Frogn

Når jeg fortsetter kommer jeg ned i bratte trange daler, stien er kronglete og trær har falt ned. Det blir halvmørkt og selv om murer og en steintrapp vitner om at noen har vært her før, er det nesten litt uhyggelig. Den markerte Tjuvåsen som vel er en bygdeborg er svært synlig i terrenget og bratte skrenter forteller at det ikke har vært lett å komme seg opp usett her.

Soppen har overtatt…

Sopp på trestamme

På denne vinterdagen er det halvmørkt selv tidlig på dagen inne ved Tjuvåsen. Jeg blir våt på beina og savner å se nåtidens mennesker. Jeg forsøker en snarvei tilbake mot sivilisasjonen, men det er bratt og kronglete selv om stien ikke er så synlig er den likevel best – og sjelden har jeg vært så glad for å se en kirke!

Sikkert egentlig en fin tur, spesielt for historieinteresserte. I sommersol og med tid til å lese meg opp og finne alle de historiske minnene inne i skogen i Frogn, kommer jeg gjerne tilbake.

God tur i Frogn!

Mørkt og uframkommelig inne i dalen

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen