En fantastisk øy-opplevelse i Hasvik

En opplevelse av de sjeldne.

Utsikt på Hasvik

Hasvik kommune på Sørøya i Troms og Finnmark er ikke et sted du bare kommer forbi. Men denne vakre sommerdagen er fergeturen ut absolutt verd både billetten og tiden. Den lille kommunen er hovedsakelig vestre del av Sørøya og i tillegg en liten del av Stjernøya (ingen fastboende?).

Jeg ferger ut til tettstedet som også heter Hasvik og har ikke bil med meg. Men det tar bare få minutter å komme ut av den bebygde delen, forbi flyplassen og ut på heia. Her er det knapt et tre å se. Bare lave åser og rabber. Og selvfølgelig hav og skyfri himmel. Jeg har et par timer midt på dagen mens fergemannskapet har lunsjpause til å se meg omkring.

Utsikt Hasvik

Hele stedet er litt uvirkelig. At jeg kan være så heldig med været er uforståelig i seg selv. Riktignok er det juni og sikkert den beste tiden på året, men på øyene langt nord har jeg ingen forventning om det. Ingen trær minner meg på mange måter om Svalbard og for en østlending fra de dype skogene, er det fascinerende i seg selv selv å oppleve den enorme «åpneheten» som oppstår.

Fyr i Hasvik

På den annen side er det ingen turister denne dagen, i hvert fall ingen andre synlige omkring. Jeg får ingen mat på kafeen og hotellet virker øde, men på Coop er det i det minste hjerterom (husker ikke om det også var kaffe). Etter en litt lang tur og ikke så mange varmegrader, er det godt å komme inn og sitte ned for en liten hvil før ferga igjen er klar til avgang.

Hasvik kirke

God tur i Hasvik!

Andre turer i nabokommuner:

StrandiHasvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen