Bomvei i Høyanger

Omvei fra tunnel

I Høyanger hadde jeg sett et morsom tur opp trappene fra sentrum og opp den bratte fjellskråningen.  Men når det viser seg at det blir en ekstra kjøretur å komme inn dit og kvelden nærmer seg raskt, velger jeg en mer praktisk løsning. Bedre var den nok ikke.

De lange, nye tunnelene som bygges gjør at de gamle veiene blir uten mye trafikk, men de ligger jo gjerne der. …. tunellen er stengt for syklister og de, hvis det er noen,  må derfor ta gamleveien. Jeg satser derfor på denne også for gåtur. Også i Skjervøy tok jeg en slik «utenomtunnelen-tur».

Utsikt nær Høyanger

I Høyanger er tunnelen lenger og omveien veldig mye lenger. Jeg kjører et stykke innover. Det er noen muligheter for parkering langs veien. Siden det nå er lite trafikk kan møteplassene fra tidligere brukes satser jeg på. Fjellsiden er bratt og høy, både ned mot fjorden og opp mot fjelltoppen. Absolutt forståelig at hovedveien har kommet seg inn i en tunnel her.

Det er vakkert langs Sognefjorden på en solrik ettermiddag, spesielt der det er mulig å se fjorden og fjellene på den andre siden. Men det er også litt kjedelig å gå langs veien. Et busstopp med utsikt og brodert åkle på veggen, er kanskje det mest spesielle på turen og skal du vente på bussen her kan du nok trenge noe å se på. Antagelig kommer den ikke veldig ofte. Det viser seg at bilveien er en bomvei, men syklister og gående kan fortsette. Jeg må uansett ta samme vei tilbake til bilen, men utsikten blir motsatt så det er helt greit.

Busstopp

God tur i Høyanger!

Nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen