Atlanterhavsveien i Hustadvika

Jeg løper mens kommunen enda heter Eide.

Løpeturen over Atlanterhavsveien starter i nabokommunen Averøy. Kommunegrensen er ved Storseisundet og jeg kommer så inn i det som blir Hustadvika kommune. Jeg tar bilde av kommuneskiltet og flagget til Eide kommune, vel vitende om at det om kort tid er historie.

Eide kommune flagg - kommunen ble Hustadvika

På begge sider av kommunegrensa svinger veien seg over broer og øyer. Selv om dagen er overskyet, er veien vakker på sin måte. Det er endel biler på veien selv en småhustrig sommerdag og et par sykler, men joggere treffer jeg ingen andre av.

Vegen skal være kåret til Norges fineste sykkeltur, og den vil jeg gjerne ha en del av selv om jeg ikke har med sykkel.

Noen små avstikkere på ulike holmer på Skarvøya legger jeg inn før ferden fortsetter mot fastlandet på sørøstsiden av vegen. Her blir jeg plukket opp og fortsetter turen i bil. Også denne turen er vel av typen turer «ordentlige damer ikke gjør». Jeg tenker på gåturen fra flyplassen i Mosjøen i Vefsn, som også var en slik. Hvorfor det ikke er laget gang-og sykkelvei over her, er egentlig et mysterium. Det ville utvilsomt gjort det mer fristende, men heldigvis er trafikken relativt rolig og min tur forløper uten særlige problemer.

God tur i Hustadvika!

Andre turer i Møre og Romsdal:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen