Meråker – på sporet av laksen?

På leting etter noe – fisk eller foss

Turen i Meråker blir en slik «surreomkring uten noe godt mål»-tur. En sjelden gang dukker disse opp. Jeg ser en foss oppe i fjellskråningene og en parkeringsplass på veien. I enkelte tilfeller kan dette være en god kombinasjon og de kan henge sammen på lykkelig vis.

Foss i grønn skog i Meråker

Helt slik går det ikke på min tur i Meråker. Jeg følger stien inn fra parkeringene et lite stykke – i retning av fossen oppe i bakken. Men snart tar stien slutt og den mer eller mindre havner ute i elva (eller mer som en litt stor bekk). Jeg følger vannet oppover og det går bra et stykke.

Etter en stund blir det imidlertid både glatt og vanskeligere framkommelig. Siden jeg er alene på tur, vil jeg nødig gli nedover elva. Den er riktignok liten og mer som en stor bekk, men steinene ser skarpe ut.

Elv i Meråker

Nede i dalen langs veien er elva mye større. Det er Stjørdalselva som renner og ved nærmere ettersyn viser det seg at «bekken» jeg forsøkte å følge heter Reinåa. Den er likevel ikke helt ubrukelig, da jeg finner ut at det jeg så av byggeaktivitet rett ved elva er et lite kraftverk og at det faktisk er laks i den nederste delen.

Rosa blomst

God tur i Meråker!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen