Sauer mot utsikten i Nesna

Flott tur med alt jeg trenger.

Lærerskolen i Nesna, som nå har blitt en del av Nord Universitet, og snart legges ned, ligger rett ved fergekaia der jeg kommer inn i kommunen.

Lærerskolen i Nesna

En lørdag i juni er det romslig med parkeringsplasser på universistetet og her er det også utgangspunkt for mange av de T-merkede løypene i Nesnalia. Her er det skiløyper om vinteren og grusveger og stier om sommeren.

Kjølen er høyden av den store odden der Nesna ligger på enden, mens Hammarøyfjellet strekker seg innover og har høyeste punkt på 767 moh. Siden jeg ikke har tid til en dagstur velger jeg Utsikten som mål. Den er 226 moh og ligger akkurat i skoggrensa. Turen opp er ikke så lang, men 2-3 kilometer litt avhengig av hvor store svinger man velger. Det er bratt og derfor mer behagelig å følge stier som er lengre og ikke stiger så raskt. Stiene er godt merket og tilrettelagt.

Og selv om det er litt gråvær denne dagen, er utsikten verd litt slit. Dette blir derfor en perfekt liten tur; slitsom nok til å få pulsen opp, bra sti med god merking og på toppen både utsikt og hvilebenk.

God tur i Nesna!

Utsikt i Nesna

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen