Nordre Land – den første av mange turer

Men er det egentlig en tur i Nordre Land?

For en stund siden gikk jeg en ganske lang tur i Nordre Land. På stien som følger elva Etna i nærheten av Dokka sentrum. Men hvorvidt bildene har blitt borte, eller jeg aldri tok noen kan jeg ikke huske. Ihvertfall har jeg ikke lenger noe bevis på den turen.

Og da er det morsommere å finne et annet sted å besøke i kommunen. Langs fylkesvei 33 vest for Dokka, nesten ved grensa til Etnedal kommune, dukker det opp skilt med helleristninger. Verd et stopp og med litt vandring omkring blir det nesten som en «tur» også. Men helt klart i grenseland når det gjelder lengde. Et lite stykke fra parkeringen og ned mot elva. Her er det satt opp et koselig rasteplassområde og nedenfor ligger helleristningene på svabergene på elvebredden. Området er skiltet og det er en liten plattform til å stå på slik at ferdsel ikke ødelegger tegningene av elger og…… hva det nå er.

Elg helleristning Nordre Land

Helleristninger

Jeg forsøker å finne en sti videre langs elva, men det er nokså uframkommelig. Imidlertid er det ikke så mye vann i elva så det er mulig å rusle omkring på svabergene og steinene der det renner vann på alle kanter. En ung fotograf har satt opp kamera for å fange motiver fra vann i bevegelse og etterpå flytter hun seg opp til de rødfargede figurene på steinene.

Det er rolig og fredelig og bare elvesuset å høre – når det noen øyeblikk ikke passerer biler på veien like ovenfor.

Hellerisninger

Uansett lengde – et trivelig turmål i Nordre Land. Litt kultur og historie, litt vakker natur og et sted å sitte. Passer for alle. Og noen fine fotomotiv er det som en veldig god erstatning til de jeg ikke har fra samme elv lenger nedover.

Og et PS fra 2019: Det har blitt et stort antall turer i Nordre-Land etterpå, men det var ukjent da jeg gikk denne turen i 2017. De over 70 toppturene kan du lese mer om.

God tur i Nordre-Land!

Elva i Nordre-Land

Andre turer :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen