Spennende tur i Os – i Hedmark

Hengebroa over Glomma er bare starten.

Os var inntil 2020 et kommunenavn som var brukt både i Hordaland og i Hedmark. Os i Hedmark er nå eneste «gjenlevende», men stedet bruker fortsatt Os i Østerdalen på postnummeret 2550. For postnummer 5200 (++) heter fortsatt Os (og ikke noe mer). Fortsatt forvirret?

Jeg finner et stolpejakten kart i Os (i Østerdalen i Hedmark) og finner at det er et greit utgangspunkt for en tur. Parkeringene er en liten gresslette rett ved hovedveien ved Letestrand. Det er ei spennende bru over Glomma.

Bro i Os

Hengebrua virker solid nok men det er satt opp skilt som sier at du går på eget ansvar her  og at det bare skal være en person på brua om gangen. Den er lang og gynger lett, men over kommer jeg.

Terrenget på den andre siden er nydelig. Det er furumoer og stier. Sannsynligvis er de små vannene dødisgroper eller dannet av elva. Det er bratte rygger i mellom dem og omkring. Smale egger og små «pigger». Siden jeg legger opp ruta etter stolpepostene, blir det litt fram og tilbake, mye opp og ned og hit og dit. Jeg finner en gapahuk med vakker utsikt og koser meg med bratte bakker og fine stier og enda er med myk mosebunn.

Bratte bakker

God tur i Os!

Andre turer i nabokommuner:

Stolpejakten post i Os

2 hendelser på “Spennende tur i Os – i Hedmark”

    1. Marita Hernandez

      Takk for informasjon. Husker ikke nå hvor jeg fikk navnet fra. Kanskje jeg syntes «piggen» passet med de bratte sidene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen