Fjellet alene i Øystre Slidre

Fisketjernnuten er flat og rolig.

I Øystre Slidre velger jeg toppen Fisketjernnuten. Den ligger lett tilgjengelig fra hovedveien over Valdresflya. Det høyeste punktet er 1.527 moh og det er bare litt lavere enn Bitihorn (1.607) i Vang kommune. Der starter turen bare noen kilometer tidligere langs samme vei når man kjører opp fra Beitostølen. Men mens det ved Bitihorn er kø til toppen, er det ingen som går til Fisketjernnuten. Det skyldes nok at dette fjellet ikke er like spektakulært.

Fisketjernnuten i Østre Slidre

Det er greit å parkere på veiskuldra. Den er bred nok og beregnet på parkering. I følge kartet skal det gå en sti opp fra Valdresflya Vandrehjem. Det er under ombygging og dermed ikke egnet for parkering der. Men det er heller ikke noe stort behov for sti så jeg leter ikke etter den. Været er flott og toppen ligger rett oppover fra veien. Det er omkring 1,5 kilometer opp til toppen. Fra bilen ser jeg ikke selve varden på toppen, men etter noen minutters gåing kommer den til syne. Det er ingen trær og stort sett veldig fin framkommelighet oppover bakkene. Her er det ikke særlig bratt og det gjør turen grei og behagelig. Og stille og fredelig siden «alle» er på Bitihorn (med hard stigning og dyr parkering).

Er du lei av høye og travle topper, og har mer lyst på en enkel og rask tur enn enn lang og hard, er denne lille toppen i Øystre Slidre et godt valg. Utsikten på toppen på en solrik dag er det ikke noe å si på.

Utsikt fra Fisketjernnuten i Østre Slidre

God tur i Øystre Slidre!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen