Kunstvandring i Mo i Rana

Mer enn innkreving…

Havmannen står der så stille mellom måkene.

Marmorslåttet – flott tilleggstur – se lenger ned.

Havmannen i Rana

Statens innkrevingssentral i Mo i Rana er kjent for mange. Skylder man penger til staten er det gjerne herfra kravene kommer. NRK lisensen ble også innkrevd herfra. Men Mo i Rana viser seg å ha noen sider som gir litt mer positive assosiasjoner også. Jeg starter imidlertid min byvandringen rett ved innkrevingssentralen og følger et forslag fra turistinformasjonen om en rundtur i byen.

For ordnes skyld: byen heter Mo i Rana og kommunen Rana.

Ute ved havkanten viser det seg å være flere interessante severdigheter. På gangveien dukker det opp visdomsord . De handler om stål som er en viktig del av lokalhistorien.

«Ta stål med deg»… «evnen til å bli bøyd»…  «uten å knekke» .. «men formbar må du være» osv. Kanskje det blir en bra «historie» hvis man går i riktig retning og leser alle etter hverandre. Uansett en fin liten gangvei langs havet. Og byens industrihistorie er det mulig å lese seg opp på.

Slagord i Rana

Her er også kunstneriske benker for en hvil eller for å nyte utsikten som på på dager med mindre regn sikkert er enda finere. Og ikke minst Havmannen som står der ute i fjorden med en levende måke på hodet.

Sitteplass ved havet i Mo

Jeg går inn forbi de gamle trehusene som er fint restaurert og gir en trivelig liten bydel. Rana Historielag har mer informasjon om byens historie.

Gammel bydel i Rana

Etterhvert kommer jeg tilbake til det vanlige sentrum av byen og turen avsluttes der den startet.

Tilleggstur: Marmorslåttet.

Marmorslåttet i Rana

Marmorslåttet er en vakker formasjon i elva. Vi kjører til Fisktjønna parkering, nordvestover fra flyplassen. Der går vi litt under en halv time og kommer bratt ned til elva med en spesiell formasjon på fjellet. En fin tur i vakker natur.

God tur i Mo i Rana!

Andre turer i nærheten:

Marmorslåttet utenfor Mo i Rana

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen