Krossfjellet i Sandnes

Sammenslåing som «lurte» meg.

For et par år siden gikk jeg en tur jeg trodde skulle bli turen i Sandnes. Prekestolen lå riktignok i Forsand, men den var vedtatt sammenslått med Sandnes. Så oppsto en slags kamp om preikestolen – og det endte med at de gamle kommunene ble delt opp og plutselig hadde jeg ingen tur i Sandnes.

Utsikt fra Krossfjell

Da jeg kom tilbake var jeg inne på tanken om å vente i «Ingebretsens-gate» på Lura i håp om at Sandnes sine store (langbente) sønner skulle ut på treningstur. Kanskje jeg kunne holdt følge i fem meter.

Men lysten på en liten topp var større enn ønsket om å se Jakob og Henrik trene. Jeg satset derfor på Krossfjellet som jeg hadde sett meg ut på ut.no

Det viste seg å være en grei tur men ingen krevende bestigning akkurat. Parkerte ved innkjøringen til en gård og håpet jeg ikke sto i veien for en traktor denne vårkvelden. Stien var ikke merket, men et par damer var på tur og synlige oppe i bakken og ut.kartet fungerte også greit. Dessuten var toppen godt synlig allerede fra parkeringen og derfor egentlig ikke mulig å ta feil av. Knapt et tre i området gjør det også enkelt og oversiktlig å finne veien til toppen.

Der oppe var det mer utsikt – helt ut til havet – og i det store og hele en fin liten kveldstur i Sandnes.

God tur i Sandnes!

Andre turer:

Krossfjell i Sandnes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen