Siljan – tur til Melakollen

Melakollen har utsikt over Siljan.

Melakollen – eller Mælakollen – er 475 moh og gir en fin liten tur i Siljan. På veien mellom Lågendalen og Skien ligger Siljan kommune. Noen få kilometer etter passering av kommunegrensa – og fylkesgrensa – ligger parkeringsplassen på en liten høyde før veien går nedover mot bygda.

Utsikt mot Siljan
Litt gråvær og overskyet, men utsikt er det likevel

Stien begynner på andre siden av hovedveien og går bratt oppover bakkene. Hele turen rett opp til toppen er halvannen kilometer. Den flater litt ut et stykke, dvs stiger litt mindre bratt, men også den siste delen stiger mye. Stien er imidlertid både godt merket og brukt av mange turgåere. Den er ikke vanskelig å følge og passer for alle vanlige turgåere.

Utsikt fra toppen.

Toppunktet på Melakollen

Det er også en alternativ sti som enten kan gi en slakere oppstigning eller en lengre runde. Fra toppen går den videre innover og ned på østsiden av toppen.

En ti-på-topp post er også på plass, som så mange andre steder. Telemark turistforening står bak denne «titoppern» – og posten henger igjen fra i fjor!

Den bratte stien har flere småtopper. Jeg tror jeg kan nærme meg det høyeste punktet flere ganger, men i siste øyeblikk dukker det opp en ny topp bak. Når toppen endelig er der, er det imidlertid ikke tvil – en stolpe markerer toppen og har skilt til de ulike stiene. Og det er verd litt slit å komme opp hit. Utsikten er god og i det fjerne skimtes til og med havet.

God tur i Siljan!

Andre turer i nabokommuner:

Skilt mot Mælakollen i Siljan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen