En blomst i Sirdal

Øksendal viser seg å være en liten perle.

Fylkesvei 42 svinger seg gjennom Sirdal. Ikke langt fra kommunesenteret Tonstad har jeg sett meg ut en runde Øksendalsvannet rund etter tips fra ut.no

Blomst i Sirdal

Bare en knapp kilometer opp fra hovedveien vider dalen seg ut og der ligger Øksendal. Et lite samfunn som føles litt adskilt fra resten av verden. Skolen – dvs Skulen – er det beste stedet for parkering denne ettermiddagen slik jeg ser det. I hvertfall er det ledig asfaltert plass og ingen folk eller biler å se.

Jeg går litt tilbake langs hovedveien og der svinger en idyllisk grus/gress-vei innover i retning vannet. Det er lett synlig siden selve vannet også ligger der. Stien går langs kanten et stykke før den krysser over ei bro og opp mot asfaltvegen på den andre siden av dalen.

Øksendal

Det er kun den lille delen i sørenden av vannet som ikke er asfaltveg. Det er mer som en gruset gangveg enn en sti og dermed lett tilgjengelig for de fleste. Rundt hele vannet er det omkring fem kilometer. Forbi badeplassen og gårder og småhus. Et museum er stengt, men skal være mulig å få besøke med litt forarbeid.

Omkring er det runde åser og topper og for en utenforstående synes idyllen å råde i Sirdal denne dagen.

God tur i Sirdal!

Andre turer i nærheten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen