Fordi du fortjener det!
På en liten kafé i storbyen Quito finner du fristende norske skillingsboller og skolebrød. Og selvfølgelig fortjener du det, enten reisen nylig har startet eller du har vært borte fra Norge i flere måneder.



FjordCaféen
En norsk fastboende startet høsten 2015. Dessverre er den nedlagt ved oppdatering i 2023. Beliggenheten er relativt sentral i storbyen Quito, nærmere bestemt i Gaten Avenida La Coruna, ikke langt fra den store rundkjøringen med gaten «12 de Octubre». Her ligger de store hotellene på åsryggen øst for sentrum på rekke og rad. Bor du på Hotel Quito vil du ikke bruke mange minuttene på å gå bort til FjordCaféen.
Kaffe er viktig
Ecuador er stor produsent av kaffe og det burde tilsi god kaffe overalt. Men lokalbefolkningen drikker helst sin kaffe med mye melk og sukker og det er langt mellom det nordmenn vil betegne «god kaffe» i landet. Målet for eieren av FjordCafèen har vært å skape et sted med spesielt god kaffe. Her er ikke noe overlatt til tilfeldighetene i valg av utstyr, kaffe-leverandører og måte kaffen tilberedes på.
Mer enn skillingsboller.
«El mejor del Mundo» høres svært eksotisk ut for ecuadorianere, mens det for mange nordmenn selvfølgelig er Verdens Beste! I tillegg til hvetebakst, serveres det også andre typer norske kaker på FjordCafèen. Baguetter med ost er ikke like fremmed for lokalbefolkningen som de norske kakene.
Varme retter serveres i utgangspunktet ikke på FjordCafèen så hit går du for en ettermiddagskaffe eller en formiddagsmat etter norsk standard. For noe ekstra godt når du har fortjent det!
Finne fram
For å komme hit med offentlig kommunikasjon kan du ta Ecuavia på 6. desember-gaten og gå av på stoppestedet Baca Ortiz. Her følger du Avenida Colon opp bakken og i rundkjøringen på toppen litt videre på La Coruna til du får FjordCaféen på høyre side. Beregn ca 10 min å gå fra stoppestedet. Men selvfølgelig, enda enklere er det å ta en taxi. Rimelig og greit fra de fleste steder av byen. Bruk gateadressen så finner de fleste sjåførene fram. God tur og god apetitt!

Kjøkkenet ligger inne i spiserommet og her kan du følge bakingen fortløpende.
Første gang publiser: oktober 2016
Legg igjen en kommentar