Roaldstein utsiktspunkt i Snåsa

Morgentåke ved bygdeborgen

Roaldstein utsikt i Snåsa

Det er en tidlig morgen i juni. Tåke og lett regn preger Trøndelag denne dagen. Ut.no lover utsikt over Snåsavannet. Og i følge oppslaget på informasjonstavlen er det bare omkring en kilometer opp. Jeg følger stien fra den lille parkeringen og på veien utover er det hverken utsikt eller utsyn. Men det blir som lovet. Litt forbi selve toppunktet på åsen åpner det seg opp og plutselig ser jeg langt utover Trøndelag selv en tåkete morgen.

Utsiktspunktet heter Roaldstein og her skal det være rester etter en bygdeborg. Beliggenheten gjør det ikke så vanskelig å tro at her kunne man både holde utsikt og oppsyn med omgivelsene og angripe fiender på vei oppover.

Andre turer til bygdeborger:

God sti

Helt tørrskodd går jeg ikke ut til utsiktspunktet i småregnet, men noen planker i myrene gjør det lett framkommelig. Det er et par skilter på veien utover, men ingen fortløpende merking. Det er absolutt bra nok. Bare et sted opplever jeg at det er et lite valg av sti, men de viser seg likevel å gå sammen igjen etter få meter og synes omtrent like lange også.

Infotavle

Utsiktspunktet har stoler og bord og er et fint rastested. Jeg burde hatt med frokost og spist den her med utsikt over Snåsa.

God tur i Snåsa!

Andre turer i nabokommuner:

Utsiktspunkt Roaldstein

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen