Testpassasjer på Oslo Lufthavn

Reise med forviklinger – bagasjen min så jeg aldri!

Flyplasser har en egen tiltrekningskraft. Da muligeten til å være «testpassasjer» dukket opp høsten 2015, falt jeg for fristelsen. Det ble en annerledes dag – og med på kjøpet en omvisning på den nye terminalen på Oslo Lufthavn.

Både informasjonen i media og i eposter vi fikk på forhånd, var hemmelighetsfull omkring dette «prosjektet». Jeg visste derfor ikke noe om hva jeg gikk til den dagen jeg møtte på Oslo Lufthavn. Vi var omkring 30 deltagere denne morgenen. Avtalen var klar: sett av et par timer til å gjøre en «test» og få lønn gjennom gratis lunsj, et lite gavekort og omvisning på terminalen.

Buss på Oslo Lufthavn
Vår «buss for fly» denne morgenen – på vei inn fra Milano.

Morgenflyet fra Milano

En kort briefing gjorde oss klar for avgang. Alle ble utstyr med boardingkort for to ulike tester. For å få mest mulig følelse av å virkelig ha vært på reise, skulle vi dikte opp vår egen historie. På vei hjem til Norge etter et besøk i Milano – for min del etter å ha løpt orientering i Italia. Imidlertid slet jeg litt med hvorfor i all verden jeg skulle fly videre til Bergen med det samme. Sett i ettertid greide jeg ikke å leve meg inn i noen god historie der. Og at jeg skulle dra med meg to kofferter, jeg som pleier å reise med kun håndbagasje, var heller ikke innenfor det jeg hadde fantasi til å tenke ut.

Boardingkort
Boardingkort for liksomreisen fra Milano – til Bergen

Connecting Norway

Med fantasihistorien nesten på plass, gikk vi samlet til hovedporten og ble hentet av «buss for fly». På veien inn mot ankomstområdet leste «flyvertinnen» opp informasjon av samme type som man får når flyet akkurat har landet.

Deretter overtok "autopiloten" for min del og jeg "feilet" på testen.

Sant og si la jeg ikke spesielt merke til informasjonen. Da vi endelig kom fram, fulgte jeg bare gammel vane; raskest mulig gjennom de lange gangene til ankomsthallen på Oslo Lufthavn. Der skulle jeg hente «min» innsjekkede bagasje, men den kom aldri. Og etterhvert gikk det opp for meg, og mange av de andre, at vi på ingen måte hadde fått med oss informasjonen eller sett de nye skiltene til «Connecting Norway». Poenget var visstnok at vi skulle ha gått en annen vei og der kunne ta bagasjen gjennom tollen for videre reise innen Norge, uten å dra den med oss til ny innsjekking. Selvfølgelig en god plan (Connecting Norway-opplegget), men fungerte altså ikke for min del. Hadde nok kommet for seint til neste fly også. Det var ingen informasjon i den vanlige bagasjehallen som tilsa at man burde gå et annet sted. Selve «valget» skjedde rett etter at man gikk av flyet!

Bagasjebånd på Oslo Lufthavn
Min bagasje dukket aldri opp her – men visstnok et helt annet sted

«Usynlige skilter»

Etter en kort pause var det ny runde. Da hadde vi forstått poenget og visst hva vi skulle «teste», men jeg skulle da kun til Oslo og dermed var det hele enklere. Imidlertid var jeg da selvfølgelig ute etter å se om skiltene virkelig fantes og med lyse grønn tekst på glassvegg, er jeg tilbøyelig til å tilgi meg selv at jeg ikke så dem første gang.

Skilt for Connecting Norway
Beklager OSL – jeg oppdager aldri slike skilt av meg selv!

Ellers var vel min konklusjon at de som faktisk reiser videre til vanlig, sikkert har større oppmerksomhet knyttet til bagasjen sin, men også at vi ofte gjør som vi pleier der vi er kjent og at det sikkert er en utfordring når man skal få folk til å skifte «spor» ved ankomst.

1.september starter Connecting Norway. Det blir sikkert bra – etterhvert – spesielt hvis skiltene blir enda litt tydeligere, informasjonen gjenntatt flere ganger og man har lett lenge nok på feil sted etter bagasjen sin og mistet et fly eller to! God tur!
Med bosted på Jessheim er det ingen grunn til at jeg skal reise videre innen Norge etter en utenlandstur – heldigvis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen