Tusenmeterstopper på Tenerife

Trening  på Tenerife.

Plutselig var jeg på Tenerife, med rimelig flybillett og en ide om at det var mulig å gå noen turer. Og en titt på kartet bekreftet mye fjell. Spanias høyeste fjell, Teide, (3.718moh) ligger ikke langt fra flyplassen i sør. Jeg valgte å overnatte rett utenfor Arona – opp i bakken fra feriestedene Las Americas og Los Cristianos. Den første langturen ble derfor de lokale tusenmeterstoppene.

Roque del Condor

Det viste seg å bli slitsomt nok med omkring 25 grader og ingen vind. Først en drøy kilometer utforbakke ned til landsbyen og over et par bekkedaler før stigningen opp til  Roque del Conde (1001 moh).

Fjelltopp på Tenerife
Roque Imoque ble for bratt på toppen

På toppen kunne jeg ikke egentlig se noen sti videre mot neste topp, men ved litt leting dukket det opp et smalt tråkk nedover det bratte fjellet.

Stien opp mot Roque del Conde - Tenerife
Stien opp mot Roque del Conde – dagens første topp

Roque Imoque

Og så igjen oppover mot en svært markert topp – Roque Imoque (1107 moh). Det siste stykket opp mot toppen fra hovedstien, viste seg å ikke være merket. Jeg fulgte et tråkk så langt jeg kunne, men måtte snu rett før den bratteste veggen opp mot topp-punktet. Hadde nok vært mulig å klatre opp, men det var ingen andre folk på dette fjellet og jeg ble pysete med tanke på hvordan jeg skulle komme ned igjen!

Sti på Tenerife
Stien mellom topp en og topp to var delvis vanskelig å finne

Roque de los Brezos

På andre siden av hovedstien (GR-131 som krysser Tenerife) ligger Roque de los Brezos. Fjellet har to topp-punkter med en dal i mellom, en på 1108 moh og en på 1095. Dermed ble det fire turer opp til over tusen meter, riktignok bare tre topp-punkt, men mange høydemetre likevel.

Et alter i steingrotte mellom toppene på Los Brezos, Tenerife
Et alter i steingrotte mellom toppene på Los Brezos

Hele formiddagen var det skyfritt og utsikt mot havet og badestedene den ene veien og Teide mot nord. Omkring 18 kilometer og fem timers tur.

Tur og publisert første gang – november 2015

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen