Folkevandring i Vang

Bitihorn er spektakulært – spesielt på avstand

Når jeg kjører forbi Beitostølen er Bitihorn lett synlig og markert i landskapet.

Bitihorn i Vang og Østre Slidre

Veien går videre og kommer inn igjen i Vang kommune. Ved Stavtjerne eller Stavtjednet er det en stor parkeringsplass på vestsiden av hovedveien.  På andre sida av veien er det en «sameleir» som jeg ikke går innom denne gangen.

Det er god plass på parkeringen denne morgenen, men da jeg kommer tilbake noen timer senere er den så godt som full. En vakker sommerdag er det mange som ønsker å ta denne turen. Prisen for parkeringen er kr 60,-.

Parkeringen ligger på drøyt tusen meter over havet. Første del av turen er flat, ca en km med lettkupert og behagelig sti innover. Så begynner selve oppstigningen og omkring 500 meter stigning til toppen på 1607 moh på toppen.

Reingjerde
På veien krysses et reingjerde gjennom porten

Det har gått mange mennesker her og tråkket oppover er derfor tydelig, men selve merkingen er litt vanskelig å se. I det flotte været er det imidlertid ikke behov for spesielt mye merking.

Turister på tur

Jeg snakker med noen utlendinger i løpet av turen, tilsynelatende er de i flertall. Noen har lest en beskrivelse av  turen som sier «ikke spesielt utfordrende». På en måte er det riktig da mange topper er vanskeligere å bestige, men har man ikke er faring med bratte motbakker på steinete sti, vil denne turen virke både bratt og lang.

God tur i Vang!

Andre turer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen