Quito Verde – 3.200 moh

Terrengløp i Quito

Terrengløp er en relativt ny aktivitet i Ecuador. Jeg har aldri tidligere deltatt i konkurranser her, men denne gangen fikk jeg sjansen. Løpet ”Grønne Quito” over 10 km passet perfekt med mitt opphold i Quito.

Klar for frokost før start!
Løypa følger skråningen på vulkanen Pichincha.

Løping på asfalt har hatt konkurranser i Quito i mange år, mens terrengløp først har kommet de siste årene. Bare i januar 2015 er det i tillegg til terrengløpet Quito Verde, et nattløp på stiene i Parque Metropolitano, 8 km med hodelykter, og et parløp i fjellet over to dager der hver dag er 35 km. Videre utover i året er det mange muligheter, både i terreng og på asfalt.

Medalje, t-skjorte, og litt mat fra arrangøren etter målgang.

Ikke bare min første konkurranse i Quito, også mitt første løp på 3.200 moh og strengt tatt har jeg vel ikke løpt noen ti-kilometere før heller. Løpet hadde 5-600 påmeldte og starten skulle gå kl 8.00 om morgenen. Etter uker med sol, var det en overskyet morgen. Regnet sluttet i 6-tida, men skyene lå lavt over byen. Dermed ble utsikten dårligere enn forventet, men løpstemperaturen var helt fin.

Løypa følger en turvei som er laget høyt opp i skråningen på vulkanen ichincha og føler skråningen fra langt sør i Quito til omtrent midt på. Det fine er at både mål og start var på 3.200 moh og veien er omtrent helt flat. For en som er lite vant til å konkurrere i høyden er det en stor fordel å unngå bratte stigninger.

Små gårder langs løypa med husdyr jorder rett i utkanten av millionbyen Quito.

Forsøkte å ta det litt rolig i starten, men ut fra treninga tidligere i uka, gikk det overraskende lett. For å unngå en ”smell” i høyden rett før den lange flyturen hjem, holdt jeg meg rett under 6 min pr. km og fullførte de 9,5 km på 55 min. Hadde kanskje litt for mye respekt for høyden, men vanskelig å vite også. Nr. 6 i Superveteran-klassen (høres ikke bra ut!) og nr 30 av alle de omkring 130 damene som fullførte var vel helt greit for en mosjonist i høyden! Gøy med mange folk, noen griser i bånd langs løype, målgang ved minnesmerket for frigjøringen fra det spanske kongehuset og medalje , T-skjorte, godteri og sportsdrikk i deltagerpremie. Prisen for å delta var usd 15,- omkring NOK 100,- og overskuddet skulle gå til arbeid for barn med cerebral parece. Kan ikke bli så mye bedre. God trim og en god gjerning!

Premier til de tre beste. Imponerende pokaler er viktig i Ecuador
Vann i små plastposer ble delt ut på de to matstasjonene
Minnesmerket for frigjøringskrigen var mål-sted
Skroll til toppen