Usbekistan-tog

Miljøvennlig og praktisk For en backpacker er toget et praktisk framkomstmiddel i store deler av verden. Det gjelder også i Usbekistan og Kasakhstan.Men tenker du at toget er utmerket for å se landskapet, blir du fort skuffet. Det er liksom ferdigsett på kort tid. Noen småbyer passeres riktignok, men det er mye tørre stepper og …

Usbekistan-tog Les mer »

En snartur innom Kirgisistan

Bishkek in Kyrgisistan

Bishkek i Kirgisistan er et sted jeg knapt visste noe om. Grensekryssingen var enkel og selv om felles språk mangler var det slett ikke vanskelig å reise hit. Lett blanding av monumentale bygg, statuer, brede avenidaer og imponerende parkanlegg, tivoli og lokale salgsboder.

O-løp i Almaty-Kazakhstan.

Golden Autumn ble Hvit Vinter! Kazakhstan er et av de mer eksotiske landene som er medlem i internasjonal orientering. For endel år siden hadde jeg kontakt med en der med tanke på å delta på et arrangement, men så kom livet og reiseproblemene og karantene og….

Serbia – on a shoestring

Backpacking i Serbia – helt enkelt Serbia (en del av ex-Jugoslavia) er et land uten kystlinje og dermed ikke særlig brukt som ferieland for nordmenn. Vil du opp i fjellet er imidlertid landet flott – og gir mulighet for å oppleve lokal kultur og tradisjon. Nasjonalparken Kopaonik er dessuten et kjent skisted på Balkan.

Haiketur til Kosovo

Vannmeloner i Kosovo

Land eller ikke land? Jeg bare måtte. Å være så nær en landegrense gjorde det alt for fristende å krysse den. Mangel på busser og at jeg forbinder landet Kosovo med krig og uro, er ikke nok til å hindre en liten tur.

Er det så nøye?

Markedet Ipiales i Quito Ecuador

På merkevareshopping i Quito. Å gå på shopping etter «gull» i Quito kan være spennende. Her finnes det meste – fra moderne motevarer til historiske antikviteter, hjemmelagd brukskunst og billige «merkevarer». I Ipiales,  noen handlegater i det historiske sentrum av Quito (Centro Colonial), kan man smyge seg inn mellom bodene i en verden der lokalbefolkningen …

Er det så nøye? Les mer »

Det røde huset backyardultra

Langintervall-uvanlig variant på løp. Jeg meldte meg på Det røde huset backyardultra (august 2015) av to grunner – navnet og konseptet. Midt i noen dager med flytteaktivitet og planlagt kjøring til Trondheim, var det ikke spesielt gunstig å delta på noe som helst, men jeg kunne ikke motstå fristelsen.

Mjøsstien i Hamar

Domkirkeruinen på Hamar

Såmmå å je er hen i væla,  bære je ser Mjøsa. Hamar kommunen har utallige turmuligheter som strekker seg fra snaufjellet nesten tusen meter over havet til Mjøsas bredd. Og skal man først velge en fin tur en solskinnsdag i Hamar, er det vanskelig å velge bort turveien langs Mjøsa. Mulighetene til startsted er mange …

Mjøsstien i Hamar Les mer »

Stolpejakt

Stolpejaktpost

På farten med stolpejakten i 2015. Orienteringsidretten har de siste årene fått en ny aktivitet (startet i 2013), spesielt egnet for de som i utgangspunktet ikke kan orientering. Navnet stolpejakt viser til at det man «jakter» på er stolper – og ikke vanlige orienteringsposter.

Skroll til toppen