Reiser i Europa

Reiser i ulike land i Europa

Serbia – on a shoestring

Backpacking i Serbia – helt enkelt Serbia (en del av ex-Jugoslavia) er et land uten kystlinje og dermed ikke særlig brukt som ferieland for nordmenn. Vil du opp i fjellet er imidlertid landet flott – og gir mulighet for å oppleve lokal kultur og tradisjon. Nasjonalparken Kopaonik er dessuten et kjent skisted på Balkan.

Haiketur til Kosovo

Vannmeloner i Kosovo

Land eller ikke land? Jeg bare måtte. Å være så nær en landegrense gjorde det alt for fristende å krysse den. Mangel på busser og at jeg forbinder landet Kosovo med krig og uro, er ikke nok til å hindre en liten tur.

170 svinger gjennom Alpepasset Stelvio, Italia

Motorsyklist på vei opp Stelviopasset

Stilfspasset – Passo del Stelvio Alpene har mange populære fjelloverganger. Det tredje høyeste ligger i Italia ved grenseområdet mot Sveits. Mellom landsbyene Bormio og Stelvio/Stilf passerer veien 2.758 meter over havet. 48 hårnålsvinger på nordøstsiden og 36 på sørvestsiden gir nesten 170 svinger på turen fram og tilbake over passet. I tillegg kommer alle de små …

170 svinger gjennom Alpepasset Stelvio, Italia Les mer »

Bormio – off season.

Landsbyen Oga rett utenfor Bormio

Bormio i Italia – også utenfor skisesongen. Langt nord i Italia, ikke lang fra grensa til Sveits, ligger landsbyen Bormio. For skiglade nordmenn mest kjent for slalombakkene og alpinkonkurranser på TV. I september er det hverken skisesong eller sommerferie, men Bormio kan besøkes hele året.

Turist i Albania

Helt greit å være turist i Tirana, Albania. En weekend i Tirana, hovedstaden, gjør meg på ingen måte til ekspert på Albania. Det meste av tiden brukte jeg dessuten til å løpe i skogen eller vente på å få starte på o-løpene. Men ikke noe tilsier at en reise omkring i Albania vil by på …

Turist i Albania Les mer »

Småpent i Litauen

Korshøyden i Litauen

Hills of Crosses – aldri sett noe makent. Litauen har ikke bare kirker, men også hundre tusen kors – på en haug. Ei innholdsrik langhelg i Litauen gav oss inntrykk av et land med kirker overalt og pittoreske hus på landsbygda. Og selvfølgelig – løvetann og fruktblomstring!  Kryziu Kalnas – Korshøyden Noen timers kjøring nord for …

Småpent i Litauen Les mer »

Et slags o-løp – i Tirana, Albania

Orienteringskart fra Albania

Nye o-land – Det skal ikke være lett. En smule uklart om helga mer ble en parodi på o-løp enn et virkelig o-løp. Men løpe gjorde vi, kart brukte vi og begge deler i et for meg nytt land: Albania, nærmere bestemt ved hovedstaden Tirana. Dermed ble vel «målet» for en langweekend innfridd.

O-løp i Bulgaria

Bulgaria – Rousse Cup i orientering. Å delta på o-løp i utlandet gir annerledes utfordringer – og lang-weekend og orientering er en god kombinasjon. Rousse ved Donau i Bulgaria er ikke det mest kjente turiststedet, men interessant orientering kunne de by på på løpet i september og på to dager rakk jeg tre konkurranser.

Skroll til toppen