Ekstremt i Extremadura

5 dagers o-løp i Spania.

Grunnlovsdagen og «Marias unnfangelse» gir Spania to fridager i desember. Den 6. og 8. desember og dermed blir også den 7. en dag det er lett å ta fri. I 2023 gav dette 5 fridager sammen med helga etter. Ei langhelg mange brukte til å løpe orientering i provinsen Extremadura.

Ikke mange utlendinger fant veien hit i disse førjulsdagene. Men omkring tusen løpere i alt. Extremadura er ikke det mest kjente feriestedet for nordmenn. Løpene gikk sør for byen Badajoz, nær grensa mot Portugal. For å komme dit kan man kjøre 4 timer nordover fra Malaga, 7 timer vestover fra Alicante eller 4 timer sørvestover fra Madrid.

6 konkurranser

Spanske orienteringsarrangøer kaster ikke bort dagene på fridager og hvile. På 5 dager rekker vi fint 6 konkurranser. På den tredje dagen løper vi mellomdistanse på morgenen og bysprint på ettermiddagen. Den siste dagen er det ekstra lange løyper på krevende kart.

Ekstremt var det kanskje ikke -kartene

Men det var deler av løypanoen dager, der jeg virkelig ikke forsto hvordan noen kan orientere seg fram til postene. Jeg måtte basere meg på flaks (dvs plutselig komme til posten uten at jeg helt vet hvorfor) eller andre løpere som kommer og finner posten eller det lille pipet som kan høres når andre stempler.

Orienteringskart fra Extremadura

Men mye av terrenget her inne i Spania er fint for å løpe orientering. Relativt god framkommelighet er det også, men det er kanskje litt takket være at høsten har kommet hit også.

At jeg synes noen av postene er vanskelige å finne og noen av kartene vanskelige å lese, kan også skyldes at jeg løper i «ungdomsklassen» (40-45 år) og dermed får målestokk og framkommelighet beregnet på bedre syn og raskere bein.

– og terrenget var ganske fint

På Gran Canaria løp jeg i fjellene

Les mer om Extremaduras tilbud for turister.

Skroll til toppen