Løping

Innlegg om løpeturer og konkurranser i ulike idretter.

O-løp i Almaty-Kazakhstan.

Golden Autumn ble Hvit Vinter! Kazakhstan er et av de mer eksotiske landene som er medlem i internasjonal orientering. For endel år siden hadde jeg kontakt med en der med tanke på å delta på et arrangement, men så kom livet og reiseproblemene og karantene og….

Det røde huset backyardultra

Langintervall-uvanlig variant på løp. Jeg meldte meg på Det røde huset backyardultra (august 2015) av to grunner – navnet og konseptet. Midt i noen dager med flytteaktivitet og planlagt kjøring til Trondheim, var det ikke spesielt gunstig å delta på noe som helst, men jeg kunne ikke motstå fristelsen.

Stolpejakt

Stolpejaktpost

På farten med stolpejakten i 2015. Orienteringsidretten har de siste årene fått en ny aktivitet (startet i 2013), spesielt egnet for de som i utgangspunktet ikke kan orientering. Navnet stolpejakt viser til at det man «jakter» på er stolper – og ikke vanlige orienteringsposter.

o-LØP i Hong Kong

Kinesisk tekst

Mer løping enn orientering på Metvigator i Hongkong. Liten «o» og stor LØP er ikke tilfeldig som beskrivelse på løpet i Hongkong, men mer løping enn orientering var på ingen måte noen dårlig løsning. Sol, utsikt, skog, stier og orientering i travle gater, gav en variert løpetur en søndag formiddag i desember.

Et slags o-løp – i Tirana, Albania

Orienteringskart fra Albania

Nye o-land – Det skal ikke være lett. En smule uklart om helga mer ble en parodi på o-løp enn et virkelig o-løp. Men løpe gjorde vi, kart brukte vi og begge deler i et for meg nytt land: Albania, nærmere bestemt ved hovedstaden Tirana. Dermed ble vel «målet» for en langweekend innfridd.

Internasjonal orientering i Egypt

Eksotiske og spesielle orienteringsløp i Luxor. Orienteringsidretten sprer seg til stadig nye land. Den 19.-22.februar 2016 ble det første internasjonale 3-dagers orienteringsløpet arrangert i Egypt. I historiske omgivelser i byen Luxor fikk omkring 170 løpere fra 20 ulike land løpe i unike «terreng» i ørken og inne i templer.

O-løp i Bulgaria

Bulgaria – Rousse Cup i orientering. Å delta på o-løp i utlandet gir annerledes utfordringer – og lang-weekend og orientering er en god kombinasjon. Rousse ved Donau i Bulgaria er ikke det mest kjente turiststedet, men interessant orientering kunne de by på på løpet i september og på to dager rakk jeg tre konkurranser.

Antalya O-days

Orienteringskart fra Tyrkia

Orientering i Tyrkia. Et 4-dagers arrangement med 3 løp i skogen og en gatesprint, gav både snø og varme. Alt med utgangspunkt i feriebyen Alanya – utenom ferietiden. Orientering er ingen stort idrett i Tyrkia, men på de litt større løpene med internasjonalt innslag, kan det være omkring tusen løpere.

Snike ut fra et o-løp, Tyrkia

Gul taxi i Tyrkia

Vanligvis er det vanskeligere å fullføre o-løypa enn å få reist fra løpet, men i Tyrkia er mye litt annerledes. Noe skyldes nok at jeg som utlending ikke er helt inne i logistikken på lokale løp, og noe at jeg ikke ville bruke HELE dagen i skogen.

Thy Trail Maraton

Vann-maraton i Thy nasjonalpark. På vestkysten av Jylland ligger nasjonalparken Thy. I februar (den 22.i år) arrangeres «Danmarks barskeste terrengløp» som arrangøren selv reklamerer med. Men Danmark er jo flatt og hvor «barskt» kan det egentlig bli? På forhånd fikk vi riktignok noen hint om at det kunne være vått i løypa og jeg så for …

Thy Trail Maraton Les mer »

Skroll til toppen