Løping

Innlegg om løpeturer og konkurranser i ulike idretter.

Stolpejakt 2024

Stolpejakt-stolpe i snø

Etter mye «jakt» i 2023 blir årets stolping bare mest mulig moro så lenge beina holder! Å kunne ta seg tid til å være ute i naturen mange dager hver uke og komme på nye steder og nye turer hver gang, gir meg en stor glede. Jeg anbefaler alle å bli med på leken – …

Stolpejakt 2024 Les mer »

Nordmakedonia

Orienteringskart fra Nord-Makedonia

Tre høstløp i orientering Nord-Makedonia-3 høstløp Ikke et av disse store internasjonale løpene, men en håndfull skandinaver har funnet veien til Prilep i Nord-Makedonia for orienteringsløp ei helg i november (2023). Mens løpene i Tyrkia ei uke før var preget av sol og varme, er fjellene på Balkan en annen verden. Riktignok ikke helt vinter, …

Nordmakedonia Les mer »

Stolpejakten 2023

Sulitjelma

Lange turer og mye moro. Av unyttige ting man kan gjøre, synes jeg stolpejakt er perfekt. Trim og gleden ved å finne orienteringsposter (dvs stolper) uten å måtte konkurrere med noen. Og ikke minst at det er mulig å holde på i timesvis i hele landet. Les mer om stolpejakten på deres nettsider. Årets sesong …

Stolpejakten 2023 Les mer »

O-løp i Almaty-Kazakhstan.

Golden Autumn ble Hvit Vinter! Kazakhstan er et av de mer eksotiske landene som er medlem i internasjonal orientering. For endel år siden hadde jeg kontakt med en der med tanke på å delta på et arrangement, men så kom livet og reiseproblemene og karantene og….

Det røde huset backyardultra

Langintervall-uvanlig variant på løp. Jeg meldte meg på Det røde huset backyardultra (august 2015) av to grunner – navnet og konseptet. Midt i noen dager med flytteaktivitet og planlagt kjøring til Trondheim, var det ikke spesielt gunstig å delta på noe som helst, men jeg kunne ikke motstå fristelsen.

Stolpejakt

Stolpejaktpost

På farten med stolpejakten i 2015. Orienteringsidretten har de siste årene fått en ny aktivitet (startet i 2013), spesielt egnet for de som i utgangspunktet ikke kan orientering. Navnet stolpejakt viser til at det man «jakter» på er stolper – og ikke vanlige orienteringsposter.

o-LØP i Hong Kong

Kinesisk tekst

Mer løping enn orientering på Metvigator i Hongkong. Liten «o» og stor LØP er ikke tilfeldig som beskrivelse på løpet i Hongkong, men mer løping enn orientering var på ingen måte noen dårlig løsning. Sol, utsikt, skog, stier og orientering i travle gater, gav en variert løpetur en søndag formiddag i desember.

Et slags o-løp – i Tirana, Albania

Orienteringskart fra Albania

Nye o-land – Det skal ikke være lett. En smule uklart om helga mer ble en parodi på o-løp enn et virkelig o-løp. Men løpe gjorde vi, kart brukte vi og begge deler i et for meg nytt land: Albania, nærmere bestemt ved hovedstaden Tirana. Dermed ble vel «målet» for en langweekend innfridd.

Internasjonal orientering i Egypt

Eksotiske og spesielle orienteringsløp i Luxor. Orienteringsidretten sprer seg til stadig nye land. Den 19.-22.februar 2016 ble det første internasjonale 3-dagers orienteringsløpet arrangert i Egypt. I historiske omgivelser i byen Luxor fikk omkring 170 løpere fra 20 ulike land løpe i unike «terreng» i ørken og inne i templer.

O-løp i Bulgaria

Bulgaria – Rousse Cup i orientering. Å delta på o-løp i utlandet gir annerledes utfordringer – og lang-weekend og orientering er en god kombinasjon. Rousse ved Donau i Bulgaria er ikke det mest kjente turiststedet, men interessant orientering kunne de by på på løpet i september og på to dager rakk jeg tre konkurranser.

Skroll til toppen