O-løp i Bulgaria

Bulgaria – Rousse Cup i orientering.

Å delta på o-løp i utlandet gir annerledes utfordringer – og lang-weekend og orientering er en god kombinasjon. Rousse ved Donau i Bulgaria er ikke det mest kjente turiststedet, men interessant orientering kunne de by på på løpet i september og på to dager rakk jeg tre konkurranser.

Deltagerlandene – men ikke mange fra andre enn Bulgaria og Romania. Fint norsk flagg i hvertfall.

 

Vi er tross alt i Bulgaria – litt øl før start og en røyk etterpå hører med!

Arrangementet

Worldofo.com har internasjonal terminliste og der fant jeg fram til denne konkurransen. Veldig lokal, men det er jo også litt av poenget for min del. Kommunikasjonen er ikke helt enkel, hverken på forhånd eller under løpet med bokstaver jeg ikke forstår og få som kan engelsk. Men det meste ordner seg. Arrangørene hadde skrevet at de ordnet transport fra byen (26 km), men jeg greier ikke finne ut mer om dette, og erfaringene fra fellestransport til o-løp er også litt dårlige (ref. Tyrkia i mars). Jeg satser derfor på taxi ut til løpet (for omkring nok 100,-) og tilbake får jeg sitte på med andre løpere.

Mellomdistanse – lørdag

Med erfaring fra noen bulgarske konkurrenter tidligere i år og ønske om litt lengre løype, velger jeg 35-års klassen (lettere å føle seg ung også). Omkring 25-30 grader nede i elveleiet som er løpsområdet er i overkant etter kalde dager hjemme. Jeg satser på rolig tempo og kamera med på turen, sammen med resten av verdisakene. Løpet er morsom og løypa varierende; mørk, men lettløpt skog og bratte skråninger ned og ikke minst opp fra elva. Mot slutten blir jeg så fascinert av en stor huleåpning jeg bare MÅ ta bilder av, så jeg glemmer å sjekke kartet. Løper alt for langt og får en stygg bom – men et fint foto!

Lokale løper klar til start.
Utsikten er upåklagelig mot slutten av løypa på lørdag. Men det ble en bom i skråningen til høyre.

Langdistanse – søndag formiddag

Bratte skråninger og poster skjult bak stein

Litt lengre løype og uten kamera og andre ting. satser på et ordentlig løp og går relativt feilfritt gjennom løypa. Litt over 6 km løpt på løypa som på kartet er 4,3. På slutten tar jeg en stor omvei på stier – kanskje ikke o-teknisk lurt, men jeg var lei av torner og stikkende frø som setter seg fast overalt.

Løpet tar sin tid – men de andre bruker enda lengre! Mange går mye ute i skogen ser det ut til – mer enn vi er vant til i Norge. Selv med gårsdagens miss, blir det seier sammenlagt på disse to løpene – og en gullmedalje i premie.

Nattsprint i Rousse/Ruse – søndag kveld

Kart fra langdistansen og medaljen i gull.

Nattorientering i en park i byen, kan jeg ikke la gå fra meg. Har hotell i gangavstand til start/mål og dermed er det perfekt for en «kveld på byen». Løpet blir ingen skrevende sak, flatt og lettløpt, og postene ligger der de skal! Et drøyt kvarter tar de to kilometerene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen