Antalya 5+1 O-fest.

Fem løp på dagtid og ett nattløp: 5+1.

O-løp i Antalya, Tyrkia kan være utfordrende, det har jeg erfart tidligere. Utfordringer er imidlertid det orienteringsløpere liker og når det kan kombineres med sol og varme i november, lokker det endel nordmenn. At tyrkerne også har blitt gode arrangører er et pluss. Her henger postene riktig og kartene følger internasjonal standard. På arenaene er det salg av variert mat og drikke og musikk på høytalerene. Arrangøren setter også opp felles transport til konkurransene og dette er et stort pluss for oss som kommer utenfra og ikke er så veldig fristet av å kjøre selv i tyrkisk trafikk.

I november, men også tidlig på våren, arrangeres flere internasjonale fler-dagerskonkurranser i Tyrkia. I november 2023 hadde både Izmir, Istanbul og Antalya sine store konkurranser omtrent samtidig. Tilsynelatende konkurrerer de med hverandre med overlappende datoer, men kanskje er avstandene så stor at de lokale løperne ikke reiser uansett.

Orienteringskart av kvalitet

Med en tanke om at det var lurt å få mest mulig trening ut av oppholdet, valgte jeg å løpe i klasse med de som «bare» er 40 år. Det betyr lengre løyper, men også kart i målestokk tilpasset unge med godt syn. Løpbarheten med bratte bakker og svært steinete bunn, var heller ikke ideell. Med nesten 30 grader i sola, ble det også veldig varmt enkelte dager. Fire konkurranser i skogen avsluttet med sprintløp i gatene i Kemer, utgjorde femdagerskonkurransen. I tillegg løp mange av oss et kveldsløp i byen for moro skyld midt i uka, derav «+1» som ikke telte med i sammendraget. Til tross for endel bomming og treg løping et par dager, ble det overraskende bronsemedalje i klassen. Nå var ikke deltagelsen den aller beste, men en 10-12 løpere sto på listene.

Antalya turistinformasjon

Skroll til toppen