Det røde huset backyardultra

Langintervall-uvanlig variant på løp.

Jeg meldte meg på Det røde huset backyardultra (august 2015) av to grunner – navnet og konseptet. Midt i noen dager med flytteaktivitet og planlagt kjøring til Trondheim, var det ikke spesielt gunstig å delta på noe som helst, men jeg kunne ikke motstå fristelsen.

Navnet – Det røde huset bakcyardultra.

Løpet har blitt arrangert flere ganger og jeg har lagt merke til nettopp navnet tidligere. Ultra i bakgården høres fint ut! Løpet arrangeres ut fra et rødt hus i Gaustadveien i Oslo. Her er start og mål ved inngangen til huset (et eldre hus som kan leies/lånes). Men om løpet blir et ultraløp styrer du selv, og dermed er det mulig å velge også en kortere variant – noe som passet meg godt.

Les om konseptet backyarDULTRA

Konkurransen

Løpet passer for alle å delta i. Opplegget er enkelt, men ikke vanlig å bruke i Norge. Løypa er en rundløype på 6,5 kilometer. Denne løpes så mange ganger den enkelte vil. Alle starter samlet hver hele time. Dvs. kl 10.00 var første start for alle påmeldte (ca 60 deltagere i år) og det eneste viktige er å bruke under en time slik at man er klar til este start nøyaktig en time seinere. Fra man er i mål på første rund til neste starttidspunkt, er det avslapning og litt mat og drikke. Slik fortsetter løpet. start kl 12.00 og 13.00 og 14.00…….

Startfelt på Det røde huset ultra
Starten har gått på runde nummer fire

Den som til slutt løper en runde alene, har vunnet. Årets vinner (John Lund fra Romerike Ultraløperklubb) ble alene på runde nummer 15 og løp dermed nesten 100 kilometer tilsammen.

Mitt løp i backyardultra

Utfordringen med løpet er ikke at man bruker over en time på hver rundet, men å gidde å starte på en ny. De fleste i år fullførte hver runde på mellom 40 og 50 minutter. Det gir tid til å gå litt i motbakkene og betyr relativt rolig løping for de fleste. Jeg visste at mine ben ikke tåler mer enn 10-15 km for tiden og medet flyttelass som skulle kjøres til  Trondheim, syntes det vanskelig å være i skogen i timesvis. Hadde derfor bestemt meg for tre runder for tross alt å få en følelse av «intervall»-løpet. Og siden jeg ikke hadde noen plan om å løpe langt, løp jeg heller litt fort. Har uansett alltid litt problemer med å ta det med ro og det er jo kjekt å løpe sammen med «gutta» fra klubben. De tok det rolig og jeg løp fort – det blir samme fart!

Etter to raske runder hadde jeg egentlig fått nok. Tok den tredje som planlagt, men gikk over til mer fornuftig tempo. Jogget rolig, gikk litt i motbakkene og fikk tid til å snakke med andre løpere. Det gav en helt annen følelse og var selvfølgelig den logiske måten å legge opp Det røde huset bakcyardultra på – ta det rolig på løpsrunden, kose seg i pausa med den fine matstasjonen og slik komme seg gjennom mange runder. Ultradistansen regnes her som 7 runder (lenger enn maraton) og halvparten av deltagerne fullførte ultra.

En annen gang kommer jeg sterkere tilbake og kanskje fullfører en virkelig backyardultra. Løper roligere og flere runder og har tid til å bli med på festen som avslutter løpet.