Folk og fugler sentralt i Oslo

Østensjøvannet – en perle i Oslo.

Oslo reklamerer ofte med Marka. Her er milevis med turveier og øde skog, skoløyper og sykkelstier, og mulighet for overnattinger og matkjøp. Og selvfølgelig har Oslo også de sjønære stiene på øyene og halvøyene. Men man trenger ikke å dra ut i Marka for å få en fin tur med fugleliv og strandkant. Østensjøvannet en vårdag kryr av aktivitet.

Fugler i Østensjøvannet

Østensjøvannet i bydel Østensjø, mellom Bøler, Bogerud, Oppsal og Manglerud kan selvfølgelig nås med både bane og buss. Gratis parkering finnes også i sydenden av vannet og litt forskjellige steder nær vannet rundt omkring. I 1992 ble vannet vernet som naturreservat – og det er satt opp skilt som forteller om fuglelivet og området.

Behagelig tursti

Turstien som er opparbeidet går rundt hele vannet. 4,5 km er den normale runden mens halvannen kilometer ekstra kan fås ved å gå rundt myra i sørenden. Når vi går turen, våren 2016, er det rehabilitering av gangveien på vestsiden av sjøen og det betyr en liten omvei inn på idrettsanlegget. I nordenden går gangveien opp til Manglerud idrettshall, men her kan man i stedet følge en liten sti nær vannkanten. Den er mer kronglete enn veien, men ikke vanskelig å følge – og kommer ned på veien igjen helt nord på Østensjøvannet.

Østensjøvannet i Oslo

En familie spør oss om vi har sett en benk det er mulig å sitte på for å spise matpakken, men vi må skuffe med å si at det ikke har vært mange. Kanskje er det for tidlig på sesongen, men siden bakken er våt og absolutt ikke frister til å slenge seg ned på, ville det vært flott med noen flere steder å sitte. riktignok finner vi noen benker etterhvert (østsiden), men plasseringen er mer av typen «mulig å sette ned en benk» enn «her er utsikten fin».

Men vil man bare gå en liten tur og heller prioritere å se mange fugler, er den sørøstlige delen av vannet et funn. Her kryr det av fugler og barn en lørdag ettermiddag. Og ikke trenger man fotografenes telelinser heller for å få nærbilder av de vakre endene.

Les mer: Østensjøvannet 

Svane i Østensjøvanent

God tur i Oslo.

Andre turer i området:

Østensjøvannet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen