Padleren fra Bærum med utsikt mot vannet

Fra bakgård til promenade – til Kalvøya

Jeg liker overskriften på en oppslagstavle: Fra bakgård til promedade. Det beskriver arbeid som er gjort langs Sandvikselva i Bærum. Jeg parkerer under E18 og legger turen først langs elva og så over ei lita bru og ut på Kalvøya.

Bro til Kalvøya i Bærum

Dette er bare utløpet av elva og vil du virkelig bli kjent med Sandvikselva bør du heller gå oppover og innover.  Mitt mål var heller å komme til Kalvøya.  Runden ut på øya er en avstikker på kyststien. Med sin sentrale beliggenhet i gangavstand fra Sandvika er det også et populært badeplass-område og for mange kjent fra Kalvøyafestivalen.

Padleren fra Bærum

Som en liten og sentral gåtur er den helt perfekt. Det er en solrik dag i juli, men litt kjølig til å friste badefolket. Men folk i kajakk og kano er ute. Og ved strandkanten finner jeg også statuen Padleren som skal inspirere unge padlere i Bærum i følge påskriften. Knut Holmann ble olympisk mester i 1996 og i 2000 og en lang rekke andre medaljer i VM, NM og OL. Han fikk denne statuen i 2007

Padleren i Bærum

Turen på Kalvøya kan bli både lang og kort. Veldig lang krever mange runder på øya for den er ikke spesielt stor. Stiene og gangveiene er godt tilrettelagt og framkommelig for de aller fleste.

God tur i Bærum!

Andre turer :

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen