Rollag og Nore-Uvdal: to fluer i en smekk

Numedal gir fine turer langs elvebredden.

Tur fra Idrettsskolen i Rollag.

Hengebru i Rollag

Numedal folkehøgskole kaller seg for Idrettskolen. Stedet gir et godt grunnlag for en interessant tur. Fra skolen følger jeg stiene langs Numedalslågen. Her er det nydelige stier som gir mest lyst til å løpe – og helst fort. Jeg følger elva oppover og kommer etterhvert til en hengebru som gjør det mulig å krysse over elva. Fra skolen til hengebrua er det omkring 2 kilometer og nesten helt flatt. Det finnes noen små varianter som kan gjøre det mer til en runde, men jeg tar samme vei tilbake til skolen.

Det er sommer og kveldssol og en fin tur i Rollag.

God tur i Rollag!

Ved Rødbergdammen i Nore-Uvdal.

Lenger oppover i Numedal ligger Nore Uvdal kommune og her er det flere kraftverk. I Nore II produseres strøm fra Rødbergdammen. Dammen er ikke større enn at det er en passe runde å gå omkring. Over demningen i øst er det mest interessante stedet.

rødbergdammen i Nore-Uvdal

Jeg parkerer imidlertid i vest – dvs øverst i elva – der et er stor parkeringsplass. Rett nedenfor demningen er det ikke noe vann denne dagen. Vannet ledes lenger nedover på sin vei mot strøm-produksjonen, men på vei videre nedover etterpå kommer snart vannet tilbake til elveløpet.

God tur i Nore Uvdal!

Andre turer i nærheten i Buskerud!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen