Holder meg midt i elva i Flå

Er det en bjørn jeg hører?

Vassfaret er en del av Flå kommune og det er jo kjent for sine bjørner. Her ligger også Bjørneparken og tanken på bjørn har derfor slått rot før turen starter.

Som i bjørnekommunen Lierne vet jeg selvfølgelig at sjansen for å faktisk møte en bjørn er minimal, men jeg tenker likevel raskt gjennom barnelærdommen om å løpe i nedoverbakke hvis det kommer en bjørn.

Akkurat det blir vanskelig på min vandring i Flå. Det meste av den går helt nord i kommunen,  på en slags ravinerygg ute i elva. Ute på Broa føles det selvfølgelig trygt. Men etterpå følger jeg ravineryggen nedover. Her er det noen jorder langs grusveien før den går inn i en skog og tilslutt mer eller mindre ender på et annet jorde.

Rådyr

Når jeg hører rasling inne i skogen er det ikke til å unngå at jeg skvetter til og kjenner en liten iling….. De eneste dyrene jeg faktisk ser på turen er en liten flokk med rådyr ute på et jorde. Føler de seg trygge, kan nok jeg også være det.

Jeg gjør et halvhjertet forsøk på å komme helt ned til elva, men finner ut at den er finere å se på fra broa der en liten vei krysser over Hallingdalselva.

Hallingdalselva

God tur i Flå!

Andre turer her omkring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen