Ås har mer enn studenter

Morgenstemning ved Årungen

På morgenstille Årungen flyter en robåt stille. Ikke en av disse gamle små, men en smal og rask konkurranseroer. Det er langt utenfor «badesesongen» og temperaturen er på frysepunktet. Årungen er  fortsatt åpen og bare små hauger av forrige ukes snøfall ligger langs veien denne novemberdagen.

Ro-trening på Årungen en høstmorgen
Ro-trening på Årungen i Ås en høstmorgen

Årungen Rostadion

På vestsiden av Årungen går gamle E6, men på østsiden snirkler en liten og stille vei seg langs vannet. Det er denne jeg tar en høstmorgen. Veien er noe grus og noe asfalt og går gjennom svinger, tett på hus og opp og ned, slik veier som ikke har vært ombygd gjerne gjør. Her er det lite – det vil si egentlig ingen – trafikk og fint å gå, sykle eller jogge. Omtrent midt på Årungen ligger Årungen Rostadion. Dette er Norges riksanlegg for roing, men ikke imponerende å se på en «off-season-dag».  Uansett er roerne ute på sjøen og roanlegg er ikke noe jeg har mye erfaring med.

Årungen rostadion i Ås

Årungenstien

Ved Syverud rett opp for rostadion er det en natursti og også stier gjennom skogen til Ås sentrum. Fra rostadion er det også fint å følge Åsungenstien langs vannet innover mot NMBU. Til tross for vanligvis flotte stier, velger jeg denne høstdagen vegen videre forbi Ås kirke og inn til sentrum.  Med en regnfull høst, litt snø som ikke har blitt liggende og en natt med et par kuldegrader er det vått på stiene og glatt på røtter og steiner. Og selv om også veien er glatt følges den tryggere og i hvertfall tørrere.

God tur i Ås!

Morgen ved Årungen i Ås

Nabokommuneturer:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen