Litt shabby i Rennebu

Traff noen sauer ved Orkla.

Planen har vært klar lenge for å gå til steinbrua nær Ulsrud i Rennebu. At det aldri har blitt noe av skyldes delvis at hver gang jeg har kommet dit har været vært veldig lite fristende. Og så har det vært litt uklart hvor jeg egentlig skulle finne en grei parkering.

«Turen går til Nord-Europas høyeste steinhvelvbru. Det er en jernbanebru bygget i perioden 1911-1916. Den har et fritt spenn på 60m og rager 50m over elva Orkla» – var det opprinnelige målet.

Og omstendighetene gjør at jeg ender opp med å gå ved Grana Bru i stedet. Det er et oppslag som forteller om historien til vegen og brua, men dessverre delvis ødelagt av vær og vind.

Skrot i Rennebu

Selve brua går egentlig litt hus forbi og blir helt glemt når det kommer til stykke. Jeg går nedover mot den store Orkla-elva og blir etterhvert mest opptatt av alt skrotet som bøndene her har stående rundt omkring. Kanskje er ikke alt skrot, men det står ute og det er ikke poenget. Traktorer er en ting, men her er hengere og skogsmaskiner, plastikk fra rundballer og enda mer som ikke er lett å se hva er.

På vei oppover igjen kommer jeg imidlertid også forbi noen søte steder. Sauer som beiter og noen av dem har også slått seg ned på trappa til et lite hus. Der har de litt ly fra regnet som sildrer også denne dagen. En flott gammel slede lar jeg passere som noe mer enn «skrot»

Bøndenes ryddekampanje – eller hva den heter –  burde komme hit!

Slede

God tur i Rennebu!

Flere turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen