Historisk gruvevandring i Meldal-nå i Orkland.

Løkken Verk med interessant Viadukt

Viadukt i Løkken Verk i Meldal

Jeg parkerer i sentrum av Løkken verk i Meldal. Først går jeg forbi turistinformasjonen i håp om at det skal være noe å hente der. Den er lukket og låst og det er forsåvidt ikke så uventet en litt sen ettermiddag. Men litt informasjon i vinduene kunne jo vært fint å ha. Løkken Verk er ikke noe stort sted og det lett å finne veien oppover bakken på vestsida av Løkkendalen, rett ved Coop.

Første severdighet er statuen av «skeidersken» Oline og historien om henne kan leses på kommunens nettsider.

På veien oppover svinger jeg også innom Gammelgruva. Den var i drift fra 1654 til 1987 og er nå museum.

Gruvetog i Løkken Verk

Oppe i Tårnbakken er det skilt med ulike turmål i forskjellige retninger og lengder. Her kan turene tilpasses dagsform og vær. I lett småregn blir ikke min tur så veldig lang, men jeg fortsetter oppover. Der passerer jeg flere gamle hus og høyt oppe i bakken ligger Viadukten. Den har advarende skilt om at man ikke bør gå under, men det er ingen lyder å høre og jeg tar sjansen på de få sekundene det tar å fyke under viadukten høyt oppe over meg. Ingenting skjer.

Inngang til gamlegruva i Meldal

Jeg fortsetter enda lenger oppover til motorbanen på høyden. Her er det fin utsikt mot et lite vann og banene kalles i følge ut.no «Wallenberg Arena» . For å ta en annen vei tilbake går jeg ut mot hovedveien ved motorbanen. Her ligger det som antagelig har vært en funksjonærbolig fra gruvetiden og etterhvert kommer jeg ned mot sentrum igjen.

God tur i Meldal!

Motorbanen Wallenberg Arena

Flere turer i Trøndelag:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen