Alle går til Vardfjellet ved Finnsnes i Lenvik

Vardefjellet i Lenvik

Ikke alene på en kveldstur til Vardfjellet i Lenvik

Med utgangspunkt i hotellet i Finnsnes sentrum trenger jeg en liten kveldstur. I resepsjonen foreslår de Vardfjellet og jeg ser for meg en liten tur til en «knoll» i utkanten av byen.

Men her er byvandringene en skikkelig tur. Opp til 450 moh er det en betydelig stigning og 3,5 kilometer på skiltet når jeg alt har gått et godt stykke, er dette litt mer enn en rusletur. Men kvelden er lys og sola går ikke ned denne natta. Det er juni og bare noen dager til midtsommer.

Temperaturen er perfekt for en tur og det er flere som tar turen til Varden denne kvelden. Stien svinger seg oppover først gjennom litt skog og så opp på det mer åpne fjellet. Førstehjelpsutstyr er satt ut langs stien og vitner om at mange tar turen opp og ned her.

Sikkerhet for alle – førstehjelp å finne på veien.

Flott hytte.

På toppen ligger det en fin lita hytte. Inne treffer jeg ei pratsom lite jenta som har fått litt hjelp av faren for å komme opp og kreftene har på ingen måte tatt slutt selv om turen er lang. Jeg småjogger og går opp på en times tid og små bein må nok bruke noe lenger tid.

Utsikten på toppen er upåklagelig og som på resten av turene mine på Senja er det vanskelig å finne noe som er «feil».

Lenvik er en av kommunene som bli Senja i januar 2020. Berg og Torsken er to av de andre kommunene der fem slås sammen til en.

Også litt skog på veien oppover

God tur i Lenvik!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen