Dyrøy på en perfekt vårdag

Småpen grusvei med fjellene omkring.

En av de mindre planlagte turene og med fare for å gå glipp av Dyrøy sin store severdighet. Været i nord denne forsommerdagen er det ikke noe å klage på. Skyfri himmel og sol som knapt går ned. Snø som ligger igjen på de høyeste toppene og lauvtrær som akkurat har begynt å bli grønne.

Utsikt i Dyrøy

Jeg parkerer litt tilfeldig ved veien, og det er en vanlig vei på en lang avstikker fra E6. Det svinger av en grusvei og det er ofte en god mulighet for en tur. Skilt om tursti er det også, med turmålet Børingen 6,5 kilometer unna. Har man lyst på en lang tur er derfor det en god mulighet. Og på kartet ser det spesielt fint ut i området bak Børingen der Blåvatnan ligger. Min tur blir mye kortere enn det denne dagen og de høye toppene er fulle av snø enda.

Grusvegen er stengt med en bom, men for den som går er det ingen hindring. Jeg følger den oppover til utsikten mot fjellene omkring blir bra. På vei ned igjen tar jeg en liten tur ut i bjørkeskogen på leting etter en foss. Det er imidlertid bare en våryr bekk som sildrer nedover.

Jeg finner ingen stor severdighet, men på den annen side er hvite fjell, blå himmel og grønne trær mer enn nok som severdighet for den som liker å være ute i naturen.

God tur i Dyrøy!

Andre turer i nabokommuner:

Sildrende bekk i Dyrøy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen