Stoppet av snøen i Sørreisa

Turstien til Middagsfjellet er et anbefalt turmål.

Jeg har kjørt raskt nordover noen dager og sola skinner denne dagen i Troms. Fra sommer på Østlandet, planlegger jeg ikke godt nok med hensyn til snømengden i nord. Det har jo vært snøfritt lenge…. Men jo lenger nordover jeg kommer, jo lenger nedover i fjellskråningene  ligger snøen enda. Det er tidlig i juni og sikkert helt normalt.

Middagsfjellet
Fra denne siden ser MIddagsfjellet helt greit ut

Jeg velger likevel å gjøre et forsøk. Middagsfjellet ser greit ut på avstand.  Håpet er at det eventuelt er skare der snøen fortsatt ligger igjen. Det første stykket er nesten helt bart og stien er lett å finne. Jeg går over ei myr og kommer inn på den vanlige turmerkingen.

Gjennom bjørkeskogen er det også ganske bart, men der den tynnes ut ligger snøen. Våren har imidlertid gjort sitt inntog og den er dessverre ikke hard nok til å gå på. Siden det er tidlig ettermiddag har sola gjort sin virkning og jeg synker igjennom. Litt slit for å komme opp, hadde ikke vært noe problem. Imidlertid har jeg aldri har vært på denne kanten av Sørreisa før og jeg vet derfor heller ikke nøyaktig hvor stien går.

Med bekker som suser under snøen og noen stup og skrenter, finner jeg ut at blir for vanskelig å finne den beste veien opp mot toppen.

Snø ved Middagsfjell
Her ble stien dekket av snø

Etter en stund gir jeg derfor opp og tusler ned igjen til parkeringen ved Gamtofta i Skardalen.

Uansett en flott tur på en nydelig dag.

God tur i Sørreisa!

Andre turer i nabokommuner:

Gamtofta i Sørreisa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen