Myr og fjell i Andøy

Forfjorden naturreservat – myr og fjell så langt du kan se

Fjell og myr i Andøy

Området ved Forfjorden er på grensa mot Sortland kommune ble fredet i 2002. Her har isbreer laget u-formede daler med rike avsetninger i morener ut mot havet. Vid utsikt over myrene til fjellene langt borte.

En tidlig sommerdag uten en sky på himmelen tenker jeg mer på å nyte naturen enn hva som måtte ligge under bakken. Jeg rusler ut på myra, men forsøker å holde meg unna både det mest våte og fredete området. Fjellene omkring – i den vide dalen – har en liten rest av snø, mens trærne har fått en vakker grønnfarge.

Store myrer med spennende kulper.

Utover de fine fjellene og den blå himmelen, blir jeg mest fascinert av de små myrkulpene. Med og uten gjørme og med og uten blomster. Å tråkke nedi frister absolutt ikke, da jeg aner at det ikke er noen fast bunn her. Vannet i dem er helt klart og hadde de vært litt større ville det nesten fristet med et bad.

Men det er alltid slitsom å gå omkring på myrer og etter en rusletur trekker jeg derfor opp på hovedveien og følger denne tilbake.

Myrkulp med blomst

Jeg kunne sikkert med fordel tatt en lengre tur i Andøy, men Lofoten frister på en dag med skyfri himmel. Det gjelder å rekke litt mer før skyene kommer tilbake.

Skulpturlandskap Nordland som jeg besøker i flere kommuner, har også en «post» i Andøy. Kan sikkert også være et fint besøk, men ikke så god trim som å gå i ei myr!

God tur i Andøy!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen