Bø i Vesterålen og Nordland – en vakker dag i nord

Lokal liten tur – møte med en fisker

Lofoten har små kommuner og korte avstander. Noen steder ser jeg ut fine turer på forhånd, mens andre steder blir det mer tilfeldighetene som rår. Slik det blir i Bø i Vesterålen i Nordland, som ikke må forveksles med Bø i Telemark.

Fjell i Bø i Vesterålen

Jeg parkere langs veien der jeg ser det er et vann og noen fjell. Tenker at det også må finnes en bra sti. Den flotte turstien glimrer med sitt fravær, men jeg finner en lita plankebru som leder over elva. Derfra går det en sti videre langs vannet.

Jeg rusler litt langs noen små stier. Tar en avstikker opp på en topp, men det gir ikke egentlig noe bedre utsikt. Vel nede på stien igjen treffer jeg en lokal fisker som er på vei tilbake til parkeringsplassen. Vi utveksler noen ord og jeg konkluderer med at det egentlig ikke er noen konkrete turmål langs denne stien. Jeg snur derfor også og følger fiskerens rygg tilbake til parkeringsplassen.

Det er imidlertid en slik dag man ikke trenger lange turer for å nyte naturen. Her er selv det som kan sees fra hovedveien vakkert. Fjelltopper og blåe vann. Det er nok å sitte på en stein og se seg omkring. Blir ikke så mye trim av det, men kanskje litt ro i sjelen.

God tur i Bø i Vesterålen!

Fisker i Bø i Vesterålen

Andre turer i Vesterålen/Lofoten:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen