Tidlig morgentur til Ryten i Flakstad

Verd litt slit å komme opp på en solskinnsdag.

Klokka er bare sju da jeg parkerer og er klar for Ryten. Det er sommersesong og turistene har inntatt Lofoten. Fordelen med en tidlig start er at jeg finner en av de få parkeringsplassene rett ved stien som går oppover. Det er blå himmel og sola har vært oppe hele natta. Stien er lett å finne når jeg først har funnet den riktige veien.

Ryten i Flakstad

Dette er en solid tur, men ikke uendelig. Jeg bruker en knapp time til toppen, men beregner man å bruke det dobbelte er det god tid til å nyte utsikten også. Det stiger endel i begynnelsen, så flater det ut på et lite platå før det igjen stiger godt oppover. Nesten oppe er det utsikt ned til stranda Kvalvika– en pittoresk hvit strand mellom bratte fjell og hav. Turen kan forlenges med å gå nedenom der, men da må du opp igjen derfra også.

Mange tar spektakulære bilder rett ved toppen av Ryten. Du kan få det til å se ut som du henger eller står på en «tunge» over havet langt, langt der nede. Dette er nok et lite filmtriks og bare avhengig av å finne riktig vinkel og riktig sted å stå. Men litt skummelt er det og det er langt og bratt ned til sjøen og utsikten er fantastisk.

Kvalvika i Flakstad

Mange, både nordmenn og utlendinger legger ut sine fantastiske foto fra Ryten og Kvalvika!

Stien opp er godt tilrettelagt, merket og noen steder med tau og med plankebroer til hjelp. Tåka kommer sigende innover fjorden litt utpå morgenen. Det forandrer utsikten litt, men uansett er dette Norge på sitt beste. På toppen pakker et par overnattere sammen teltet sitt og på veien ned igjen møter jeg endel av de mange som tenker seg opp på populære Ryten i Flakstad en fin sommerdag.

God tur i Flakstad!

Ryten i Flakstad

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen