Naturvernområde i Vestvågøy

Morgenlys langs sjøkanten

En tidlig morgen rusler jeg utover i Eggum naturreservati Vestvågøy kommune i Lofoten. Natten har egentlig ikke vært natt, uten skyer på himmelen og midnattsolen på plass. Jeg har ikke tatt bryet med å sove noe særlig og hva er bedre enn en litt kjølig morgentur for å få en god start på dagen.

Heimerdalsvatnet i Eggum Naturreservat i Vestvågøy

Starten er ved Borga på Eggum. Her er det nesten gratis bobilparkering og plassen er full av utenlandske bobiler denne sommernatten. Selve borgen er fra krigens dager.

Eggum naturreservat ble fredet i 2002 og dekker området langs stranden, både ut i vannet og litt innover på land. I følge informasjonsplakatene har det stor verdi både geologisk og botanisk. Den lange rullestenstranden er både interessant og gir et vakkert inntrykk.

Heimerdalsvatnet er dannet gjennom oppdemming fra morener fra isbreer. En ganske smal passasje skiller vannet fra havet nedenfor.  Det er både vakkert i morgensolen og interessant geologisk. Også et mindre tjern, Utdalsvatnet, lenger bort er dannet på samme måte. Etter Utdalsvatnet går stien ut av naturreservatet, men er mulig å følge rundt Kleivneset til tettstedet Unstad. Den er lettgått og fin. Stort sett flatt utover der den følger skråningen litt innenfor sjøkanten. Her er sauer som beiter – eller egentlig mest slapper av før dagens innsats.

Jeg snur før Kleivneset og går samme vei tilbake til parkeringen. En times morgentur med gode minner.

Skulpturlandskap i Vestvågøy

Skulpturlandskap

Kunsten langs stien tilhører skulpturlandskap Nordland og du kan lese mer om «hodet-på-en pinne» her ute i havgapet. Den er laget av Markus Raetz og er verd å ta en runde omkring.

God tur i Vestvågøy!

Sti langs havet i Eggum naturreservat

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen