Midnattstur i Vågan

Rosa lue ved Tjeldbergtinden ved Svolvær

Det er nesten midnatt når jeg kommer til Vågan kommune og turvalget ender på Tjeldbergtinden. En markert topp på 367 moh rett sør for Svolvær. Her er det stier opp fra flere kanter og lett å følge beskrivelsen fram til parkeringsplasser litt opp i bakkene.

Utsikt i Vågan

Det er ikke en hvilken som helst midnattstur. Det er midt i juni og bare ei uke igjen til årets lengste dag. Det har vært sol hele dagen og folk er ute på tur. Jeg møter flere på min vei oppover og på toppen slår jeg av en prat med en ung japaner på ferie. Vi slår følge tilbake og han får haik et lite stykke bortover til ungdomsherberget han overnatter på.

Turen opp er ikke så lang. Først følger jeg grusveien et stykke før jeg finner stien opp mot toppen. Der stiger det ganske hardt et stykke før det flater ut igjen bortover mot det høyeste punktet.

Skilt mot Tjeldbergtinden

Rosa lue viser vei.

I krattskogen på veien oppover lyser ei knallrosa lue opp i alt det grønne. Noen har mistet den en gang og ikke uventet har noen andre vært greie og hengt den opp. Kommer den uheldige lue-misteren på en ny tur til Tjeldbergtinden i Vågan, vil hun (tror nok det er en hun) finne luen sin igjen på den lille bjørka.

Oppe på toppen er utsikten absolutt verd slitet. En halv times tur er bare en nytelse når det for hvert minutt dukker opp mer av havet og fjellene i det fjerne eller småvannene og nære fjellene mot nordvest.

God tur i Vågan!

Utsikt fra Tjeldbergtinden i Vågan

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen