En rar liten tur i Lødingen

Holme i lavvann.

Holme i LØdingen kommune

Lødingen viser seg fra sin beste side denne junidagen. Det er knapt en sky og grønn skog, turkis have, hvite strender og fjell i det fjerne gjør det utvilsomt til en opplevelse bare å se seg omkring.

Fra veien ser jeg plutselig en liten holme som ser ut til å bare såvidt henger sammen med fastlandet. Jeg snur og finner etterhvert en liten avkjørsel der jeg tar sjansen på å parkere en stund. Det er søndag og stille både på veien og i landbruket så jeg satser på at ingen skal bruke den lille traktorveien ned mot sjøen.

Når jeg kommer ned til havkanten ser jeg at det er mulig å gå over den det som ser ut som ei lita øy noen hundre meter «ute» i fjorden ved Tjeldsundet.

Hvorvidt dette skyldes lavvann, eller det alltid er mulig å gå over her, vet jeg ikke. Imidlertid tar jeg sjansen på å rusle over og håper at det ikke plutselig vil komme høyvann som stenger returen.

Utsikt i Lødingen

Den naturlige moloen går ut til holmen. Tross iherdig leting på kartet i ettertid, har jeg ikke helt greid å finne ut navnet på holmen. Burde har sjekket med gps da jeg var der, men det glemte jeg i all vakkerheten. Jeg finner friluftslivsiden til Lødingen kommune, men når dette skrives er den uten informasjon.

Det tar bare noen få minutter å gå ut til den og heller ikke så mange å gå omkring hele holmen. Her er noen trær, noen busker og litt blomster.

Det føles litt unikt å sitte ute på denne vakre lille øya med den rare «sjø-stien» ut og nyte omgivelser det knapt finnes maken til.

God tur i Lødingen!

Holme i Lødingen

Andre turer i området:

2 hendelser på “En rar liten tur i Lødingen”

 1. Odd Martin Sande

  Hei! Ang holme i lavvann. Den heter Buholmen. Ligger på Strand i Lødingen.

  Den nås ikke tørrskodd ved høyvann. For mange år siden fant et par ut at det gjaldt veien tilbake også ( etter en hyrdestund).

  Velkommen tilbake!
  Hilsen gårdbrukeren.

  1. Gøy å høre fra deg. Veldig fint sted og en flott dag. Tar gjerne turen tilbake, men har noen manglende kommuner igjen på lista først. Marita

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen