Ut mot havet i Rødøy

Fant i hvertfall en Joker

Vik i Rødøy i NOrdland

Rødøy kommune ligger mellom Lurøy og Meløy. Kommuner med mange øyer ut mot havet i Nordland. Helgelandskysten kan være både øde og værhard. Selv om jeg er på farten 1.juni og det snart burde være sommersesong også her, er det stille på steder og veger. Jeg kjører og ikke minst ferger i timesvis i småregn langs den nasjonale turistvegen på Helgelandskysten.

Etterhvert blir jeg sulten og selv om svelene på ferga er ok, trenger jeg noe mer enn det. Jeg ser etter kafeer eller butikker, men det er ikke så lett. Til turistveg i en sommermåned er det stille og stengt. Eller kanskje har ikke skiltene blitt satt ut enda, eller regn og tåke gjør at jeg ikke ser dem. På en slags intuisjon svinger jeg av hovedveien og tar en mindre vei og etter kort tid kommer jeg faktisk til en Joker. Det viser seg å hete Jektvik og ha både posthus og kafe også. Og en aktiv facebookside finner jeg ut i ettertid.

Joker i Rødøy

Med romslig parkeringsplass utenfor lar jeg bilen stå mens jeg strekker på beina. Jeg følger veien så langt den går og etterpå går jeg litt videre utover på holmene. Nok til å føle sjøvinden og bli våt på beina i myrene.

Jeg går opp på en liten topp og får litt av utsikten i og med at regnet har tatt en pause og tåka lettet litt.

God tur i Rødøy!

Havet og fjell i Rødøy kommune

Andre turer i området:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen