Træna kan ikke kalles «urbant»?

Holdt på å glemme Træna.

Jeg kjører nordover forbi Lurøy og fergeleiet ut til Træna, men oppdager ikke på kartet at langt der ute i havgapet ligger det også en kommune. Forst noen dager sendere ser jeg «tabben». Men til gjengjeld er været fint da jeg noen uker senere faktisk tar turen utover.

Træna i forgrunan og Sanna i bakgrunnen

Det er svært pittoresk ute på Husøya en solrik sommerdag. De markerte toppen ytterst på øya kan sees fra hvor man enn er. Det er ganske vindstille og turen rund blir en flott tur. Husøya er ikke så stor og det er derfor sannsynligvis mulig å gå rundt på en halv dag. Sykkel kan også være fint. Men skal du virkelig oppdage Træna er det  mange øyer og holmer å velge mellom. Båt er best.

Joker Træna

Gratis kaffe på Joker.

Jeg går litt tilfeldig omkring. Først i retning de høye fjellene langt borte og så over området for Trænafestivalen og videre ut mot sjøen igjen og tilslutt inn mot sentrum. Det er mange sjøhus, mye natur og mange fine motiver. Men jeg savner tilslutt en koselig kafe å sette meg ned på. Etter å ha sett det ene idylliske huset etter det andre, ender jeg opp med et slitt bord utenfor Jokerbutikken. Kanskje ikke det mest idylliske man kan tenke seg på ei spesiell øy. Kanskje er det for tidlig i sesongen, men over midten av juni og da går det også fort til sommeren er over. Uansett takk til Joker som spanderte gratis kaffe til og med!

I ventehuset på kaia, som har noen slitte stoler og selvfølgelig ly mot vind og vær på kalde dager, står det Træna Urban Lighting, men det frister ikke å sitte inne der likevel – og budskapet forblir uklart for meg. Det er ikke noe på Træna som tilsier at ordet Urban skal være naturlig å bruke.

venterom i Træna

Men tilbake i den «urbane» verden, søker jeg det opp og finner informasjon om et lyssettingsprosjekt og det kommer sikkert mer til sin rett når det ikke er midnattsol!

Men dette øysamfunnet langt ute i havet er verd et besøk, og på veien ut går båten innom Lovund og andre Lurøyer (link). Her kan man øyhoppe med ferge i flere dager – og bilen kan like godt stå igjen på fastlandet.

God tur i Træna!

Utsikt fra Træna mot Sanna

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen