En vandring på byens tak – Alstahaug

Med by på alle kanter – Sandnessjøen i Alstahaug

Alstahaug kommune utsikt

Sandnessjøen i Alstahaug kommune har en tursti som absolutt kan anbefales. En åsrygg midt i byen med en sti på toppen. Det kan ikke bli bedre for å få folk ut på tur.

Fra byen går det flere stier og veier opp og på hotellrommet ligger et bykart med turstien inntegnet. Som en grønn lunge midt i byen og i tillegg noen høydemeter opp. I den mest sentrumsnære delen av området står et stort tårn og tåka skal være tett for at denne ikke er synlig.

Tårn i Sandnessjøen

Perfekt tursti midt i byen

Stien er nettopp en sti. Ikke så bred og fin, men fin og framkommelig for alle som går eller løper. Noen steder passeres minner fra krigen. Tyskerne kom raskt til Sandnessjøen og i nærheten av det store tårnet står et oppslag som forteller mer om historien fra krigen.

Her oppe er det ikke vanskelig å forstå at kontrollen over havna og byen er god. Nå har riktignok løvtreskogen vokst seg høy og på stien er det mange steder mer grønn skog enn blått hav å se. Men noen benker med utsikt er mulig å finne. Hevet opp over byens larm, er dette et nydelig sted for en tidlig morgentur, slik jeg tok, eller en kveldstur når midnattsolen er på plass.

Fin sti i Sandnessjøen

God tur i Alstahaug!

Andre turer i nabokommuner:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen